Facebook/Compania Teleradio Moldova

FOTO Cum ar putea arăta noul sediu al companiei Teleradio-Moldova: „Nu înghițim pe nimeni”

Compania Teleradio-Moldova a prezentat în imagini cum ar putea arăta noul sediu al instituției. Compania a preluat de la partenerii ei din Georgia un proiect de clădire, pe care l-a fi adaptat necesităţilor sale. Acum, opt companii participă la concursul de soluţii arhitecturale pentru viitorul sediu al Teleradio-Moldova, şi și-au prezentat viziunile asupra aspectului exterior al clădirii, pe baza schițelor preliminare ce li s-a oferit de către instituţia comanditară. 

În decembrie 2023, compania Teleradio-Moldova anunța despre lansarea concursului public de soluții arhitecturale pentru noul sediu al instituției, care urmează să fie construit în următorii trei ani. Se menționa că cele mai bune idei vor fi premiate cu până la 120 de mii de lei.

Pe 7 martie 2024, Teleradio-Moldova a anunțat că opt companii participă la concursul de soluţii arhitecturale pentru viitorul sediu al instituției și că „se examinează în prezent, printr-un juriu de specialitate, o serie de concepte arhitecturale”.

Companiile şi-au prezentat viziunile asupra aspectului exterior al clădirii, pe baza unor schiţe preliminare ce li s-a oferit de către instituţia comanditară. În acest sens, furnizorul public de servicii media a preluat de la partenerii săi din Georgia un proiect de clădire, pe care l-a adaptat necesităţilor sale.

Ulterior concursului actual de soluţii arhitecturale ar urma să fie aleasă, tot prin concurs public, compania care va construi viitorul sediu al instituţiei, care cuprinde şi un studio autonom de proporţii, rezervat producţiilor audiovizuale de anvergură”, au comunicat reprezentanți companiei.

Directorul general al companiei Vlad Țurcanu a scris pe rețelele că anul trecut Teleradio-Moldova s adaptat la necesitățile sale un proiect de clădire georgian – „asta însemnând că am configurat studiourile, birourile și spațiile tehnice”.

Următorul pas e acesta: alegerea unei soluții arhitecturale pentru viitorul sediu al „Teleradio Moldova”. Ulterior, peste câteva luni, ar urma să alegem constructorul care va pune în aplicare unul din proiectele prezentate la concurs”, a comunicat Țurcanu, distribuind și imagini cu un proiect de clădire.

Unii internauți au venit cu reacții la imaginile distribuite de Țurcanu.

ORIBIL….!!! WASTE OF MONEY…. spălare ordinară….De la un kilometru se vede….Voi faceți TV sau Memorial? Arhitecții care propun aşa ceva au capacitate de a discerne diferența? Voi ați văzut cum arată studiourile Hollywood? Formalismul arhitectonic e parte integrantă a corupției”, a comunicat un bărbat.

În replică, Țurcanu a declarat: „Sunt niște proiecte care ar urma să fie analizate. Le-am prezentat public pe toate pentru a transparenți. Iar transparența e o formă de prevenire a corupției, după cum știți. În privința necesității unui nou sediu, modern, n-ar trebui să vă conving eu de acest lucru, Dumneavoastră știind foarte bine condițiile improprii și, aș spune, rușinoase în care lucrează colegii noștri”.

O altă persoană a scris că vede „neinspirată această opțiune de fațadă”: „Mi se asociază clar cu o gură de rechin, care amenință să mă înghită. Nu cred că asta e mesajul dorit. Succes la căutarea opțiunii cât mai reușite și potrivite imaginii pe care vreți s-o dezvoltați!”.

Directorul general al companiei a scris că „sunt câteva opțiuni, nu doar aceasta care e mai la vedere”. „Nu înghițim pe nimeni”, a adăugat Țurcanu.

***

Compania Teleradio-Moldova a semnat pe 22 august 2023 un memorandum cu radiodifuzorul public din Georgia, privind preluarea unui proiect arhitectural ce vizează sediul și studiouri de radio și televiziune. Costul proiectului ajunge la 17 milioane de euro, bani ce ar urma să fie identificați de la partenerii internaționali și prin înstrăinarea clădirilor și terenurilor neutilizate de compania publică. Detalii – AICI.

În decembrie 2023, compania Teleradio-Moldova a anunțat despre lansarea concursului public de soluții arhitecturale pentru noul sediu al instituției, care urmează să fie construit în următorii trei ani. Participanții la concurs ar urma să prezinte viziunile lor, iar cele mai bune idei vor fi premiate cu până la 120 de mii de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Imagine simbol/army.md

Moldova cumpără rachete antiaeriene? Ministerul Apărării: „Toate eforturile sunt pentru creșterea nivelului de siguranță”

Ministerul Apărării al Republicii Moldova anunță că a luat măsuri pentru consolidarea capacităților de apărare antiaeriană ale țării, în contextul încălcărilor repetate ale spațiului aerian național de către rachete și drone din Federația Rusă. Potrivit instituției, astfel de incidente au fost înregistrate în ultimii trei ani și au reprezentat o amenințare directă la adresa securității cetățenilor.

„Aceste situații au pus în pericol direct siguranța cetățenilor noștri. Protejarea vieții și securității oamenilor rămâne o prioritate esențială pentru Ministerul Apărării. În acest context, instituția a întreprins măsurile necesare pentru consolidarea capacităților de apărare aeriană ale țării, inclusiv cu sprijinul partenerilor externi”, anunță Ministerul Apărării.

Instituția precizează că, din considerente de securitate și confidențialitate, nu poate anunța public mai multe detalii: „Vă asigurăm, însă, că toate aceste eforturi sunt pentru creșterea nivelului de siguranță a populației și protecția spațiului aerian național”.

Potrivit portalului Agora.md, care citează date din Registrul armamentului convențional al ONU, Republica Moldova a achiziționat din Polonia 44 de sisteme antiaeriene portabile de tip Piorun. Nu este clar dacă livrarea include doar lansatoarele, doar rachetele sau ambele.

Sistemele Piorun, produse de compania poloneză MESKO, sunt concepute pentru a combate elicoptere, avioane, drone și rachete de croazieră. Acestea sunt echipate cu focoase dotate cu senzori de proximitate, ceea ce le permite să neutralizeze ținta chiar și în cazul unei treceri foarte apropiate.

Amintim că, în aprilie, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi declara că Uniunea Europeană pregătește un nou pachet de asistență militară pentru Republica Moldova, care va include și sisteme de apărare antiaeriană. Potrivit acestuia, noile sistem vor fi capabile să intercepteze și să distrugă aparate de zbor, avioane, elicoptere și unele tipuri de rachete. Ajutorul urmează să fie acordat sub formă de grant.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: