„Teleradio-Moldova” oferă premii de până la 120 000 de lei pentru proiectarea noului sediu al instituției
Full Article 3 minutes read

„Teleradio-Moldova” oferă premii de până la 120 000 de lei pentru proiectarea noului sediu al instituției

Compania Teleradio-Moldova a anunțat pe 29 decembrie lansarea concursului public de soluții arhitecturale pentru noul sediu al instituției, care urmează să fie construit în următorii trei ani. Participanții la concurs ar urma să prezinte viziunile lor, iar cele mai bune idei vor fi premiate cu până la 120 de mii de lei, scrie Radio Moldova.

Teleradio Moldova a alcătuit până în prezent un concept după un model preluat de la colegii din Georgia. Participanții la concursul lansat astăzi urmează să prezinte idei adiționale acestui concept, a declarat directorul general al Companiei, Vlad Țurcanu. În urma concursului, care se va desfășura timp de două luni și jumătate, urmează să fie selectat proiectantul.

„Anunțăm astăzi un concurs public de soluții arhitecturale pentru viitorul sediu al instituției, care ar urma să fie construit în următorii trei ani. Participanții ar urma să prezinte viziunea lor cu privire la modul în care va arăta sediul instituției noastre, mai bine zis cum va arăta pe exterior complexul de clădiri al Teleradio-Moldova”, a declarat Vlad Țurcanu, potrivit sursei citate.

Pentru proiectarea noului sediu a fost alocat un teren de 2 hectare și jumătate, pe teritoriul actual al postului public de televiziune, Moldova 1, a declarat consilierul pentru infrastructură, Ion Carpov. Potrivit lui, totodată, urmează să fie construit și un studio modern, de 1.000 de metri pătrați, precum și amenajat un scuar pentru filmări în aer liber. Învingătorii concursului de idei arhitecturale vor beneficia de premii în valoare totală de 250 de mii de lei.

„Avem prevăzute trei premii: pentru locul I – 120 de mii de lei, pentru locul II – 80 de mii de lei și pentru locul III – 50 de mii de lei. În total, 250 de mii de lei. În final, în cazul în care noi o să selectăm, cu ajutorul juriului format din șase membri, printre care și doi arhitecți, o să purtăm negocieri pentru etapa următoare, pentru a selecta potențialul proiectant și cu care o să fie purtate discuțiile pe marginea costurilor și a termenelor de îndeplinire a acestui proiect”, a precizat Ion Carpov.

Amintim că Compania Teleradio-Moldova a semnat pe 22 august un memorandum cu radiodifuzorul public din Georgia, privind preluarea unui proiect arhitectural ce vizează sediul și studiouri de radio și televiziune. Costul proiectului ajunge la 17 milioane de euro, bani ce ar urma să fie identificați de la partenerii internaționali și prin înstrăinarea clădirilor și terenurilor neutilizate de compania publică. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: