FOTO „Minciuna are picioare scurte”. Spînu publică răspunsul unei bănci din Hong Kong despre veniturile și conturile sale din străinătate
Full Article 3 minutes read

FOTO „Minciuna are picioare scurte”. Spînu publică răspunsul unei bănci din Hong Kong despre veniturile și conturile sale din străinătate

Anterior, Ilan Șor și Gheorghe Cavcaliuc declarau că Andrei Spînu ar avea pe patru dintre conturile din străinătate peste 43 de milioane de euro și dolari. Pe 13 aprilie, secretarul general al Președinției Andrei Spînu a anunțat că a primit confirmări oficiale în acest sens și că informațiile „sunt falsuri”. „Nu dețin alte venituri și alte conturi”, a adăugat Spînu, atașând răspunsul OCBC Wing Hang Bank Limited din Hong Kong . 

„Am primit confirmarea oficială de la OCBC Wing Hang Bank Limited din Hong Kong că declarațiile fugarilor, hoților și a unora din structurile de drept cu care sunt în cârdășie sunt falsuri. Așa cum am spus mereu, toate veniturile și conturile bancare pe care le dețin sunt declarate la ANI. Nu dețin alte venituri și alte conturi”, a anunțat Spînu, pe Telegram.

Secretarul general al Președinției a declarat că regretă faptul că „unii din CNA și din Procuratura Anticorupție în continuare servesc gruparea criminală Șor”.

„Ei, în loc să se ocupe de dosarele acestor criminali (frauda bancară, finanțarea ilegală a partidului Shor etc.) au decis să piardă timpul pe falsurile distribuite de aceștia. Prieteni, minciuna are picioare scurte. Toată campania de denigrare a mea a fost și este bazată pe falsuri”, a adăugat Spînu.

El a mai precizat că știe „de ce ei fac asta”.

„Din primele zile de guvernare am solicitat ca oamenii care l-au slujit pe plahotniuc și shor să fie demiși. La Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale am demis oamenii lor și am oprit schemele lor (construcții ilegale, Gările Auto Moderne, schemele din sectorul energetic etc.). Voi continua să îmi fac treaba onest și împreună cu echipa PAS vom curăți sistemul de aceste rămășițe ale regimului oligarhic. Dreptate va fi de partea noastră”, a precizat Spînu.

Totodată el a prezentat traducerea în română a mesajului de la OCBC Wing Hang Bank Limited din Honk Kong:

Stimate domnule SPÎNU,

Vă mulțumim pentru întrebarea dvs. transmisă prin e-mailul din 6 aprilie 2023. Regretăm, dar banca noastră nu deține informațiile solicitate.

Dorim să vă informăm că, în prezent, în sistemul Băncii nu se găsește nicio înregistrare de cont prin căutarea „Andrei Spinu”.

Vă rugăm să luați în considerare raportarea acestei acuzații false Poliției din Hong Kong prin intermediul Centrului de raportare electronică, dacă considerați necesar. Banca noastră va oferi informații și asistență poliției din Hong Kong în baza unei cereri de mandat de percheziție„.

FOTO „Minciuna are picioare scurte”. Spînu publică răspunsul unei bănci din Hong Kong despre veniturile și conturile sale din străinătate

Telegram/Andrei Spînu

Anterior, Spînu declara că în ultima perioadă este supus unor atacuri. Prin urmare el a dat numele a 5 persoane din sistem care, potrivit lui Spînu, trebuie „să fie scoase din funcțiile pe care le au”. Totodată, Spînu a comentat și declarațiile lui Ilan Șor și ale lui Gheorghe Cavcaliuc că el ar avea pe patru dintre conturile din străinătate peste 43 de milioane de euro și dolari.

Este un fals adevărat. Eu inițial am crezut că și organele de drept, mă refer la CNA sau Procuratură, nu vor da curs investigării la un fals ordinar. Se vede clar că e o desenare pe un document world. În momentul în care am văzut acea scrisoare hazlie a CNA-ului că ei și-au luat timp să verifice, nu știu ce să verifice, am scris la acea bancă să-mi conforme că nu sunt așa conturi. Aștept răspuns”, a menționat Spînu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: