FOTO Mitropolitul Vladimir a discutat despre vaccinare cu reprezentanta OMS Moldova și a primit o donație impunătoare
Full Article 4 minutes read

FOTO Mitropolitul Vladimir a discutat despre vaccinare cu reprezentanta OMS Moldova și a primit o donație impunătoare

Dr Miljana Grbic, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Republica Moldova s-a întâlnit cu ÎPS Mitropolit Vladimir pentru a discuta măsurile de protecție împotriva COVID-19 și derularea campaniei naționale de imunizare. OMS a donat un lot de echipamente de protecție împotriva virusului, care vor ajunge la 100 de biserici și mănăstiri.

În cadrul întâlnirii, OMS Moldova, cu suportul Uniunii Europene, a donat către Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove un lot de echipamente de protecție împotriva COVID-19. Echipamentele donate vor fi repartizate în 100 de biserici și mănăstiri din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Donația constă din 100 de tonometre, 100 de termometre infraroșu, 2.600 litri de dezinfectant și 50.000 de măști de protecție. Fiecare lăcaș, din cele 100 alese, va beneficia de un set de echipamente, care va servi drept sprijin pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Produsele de protecție vor fi folosite atât de către comunitățile religioase, cât și de toți creștinii ortodocși.

Totodată, în contextul oferirii acestui suport, reprezentanții OMS Moldova și Direcția Mitropolitană a Mitropoliei Moldovei au abordat subiectul derulării Campaniei naționale de imunizare împotriva COVID-19. În cadrul întâlnirii au fost discutate căile de colaborare și activitățile comune dintre OMS și BOM pentru a spori procesul de imunizare în țară.

FOTO Mitropolitul Vladimir a discutat despre vaccinare cu reprezentanta OMS Moldova și a primit o donație impunătoare

OMS Moldova

Scopul inițiativei OMS este de a oferi suport bisericilor și mănăstirilor ortodoxe din țară în contextul pandemiei de COVID-19, pentru a crește nivelul lor de siguranță și pentru a asigura procesul de vaccinare a populației.

„Prin receptivitatea și deschiderea cultelor religioase, vom reuși să informăm mai bine enoriașii și să transmitem mesaje de responsabilizare a comunităților și grupurilor religioase în ceea ce privește respectarea în continuare a măsurilor de prevenire a COVID-19 și vaccinare. Știm că oamenii sunt obosiți, stresați, mulți s-au simțit izolați, iar unii s-au confruntat cu violența domestică sau cu probleme de sănătate mintală. Mă refer aici inclusiv la grupurile vulnerabile, care au nevoie de sprijinul nostru în primul rând. Doar împreună, și cu ajutorul slujitorilor bisericii, vom putea depăși aceste vremuri grele. Suntem siguri că întâlnirea de astăzi și echipamentele oferite vor avea un impact pozitiv asupra sănătății publice și vor contribui la reducerea îmbolnăvirilor și salvarea de vieți”, a menționat Dr Miljana Grbic, Reprezentantul OMS în Republica Moldova.

La rândul său, mitropolitul Vladimir a menționat că biserica apreciază știința și beneficiile acesteia. Mai mult, acesta s-a declarat „favorabil” imunizării.
 
„Biserica Ortodoxă din Moldova prețuiește știința medicală și multele beneficii ale acesteia. În acest context, atitudinea Bisericii a fost și rămâne una favorabilă vaccinării. În acest sens, Mitropolia salută și încurajează eforturile autorităților medicale de vaccinare a cetățenilor, care ar putea diminua și stopa actuala pandemie. Cu toții trecem prin aceste vremuri de grea cumpănă pentru sufletele și trupurile noastre. Îndemnăm creștinii să se adreseze pentru o informare corectă la specialiștii din domeniul medical, care de la începutul pandemiei au luptat și luptă pentru viața și sănătatea fiecărui om”, a declarat ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove.

Amintim că, pe 26 iunie 2021, Mitropolia Moldovei a îndemnat enoriașii să se vaccineze împotriva noului tip de coronavirus. Un mesaj în acest sens a fost transmis de către secretarul Mitropoliei Vadim Cheibaș, în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat în fața Palatului Republicii, acolo unde se desfășura un maraton de vaccinare anti-Covid. Mai mult, Mitropolia a donat un lot de 1000 de vaccinuri Sputnik V, primit în dar din Rusia.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: