FOTO Stamate o ironizează pe Dragalin? Pamflet după scrisoarea care a provocat demisia unei membre a Comisiei Pre-Vetting
Full Article 4 minutes read

FOTO Stamate o ironizează pe Dragalin? Pamflet după scrisoarea care a provocat demisia unei membre a Comisiei Pre-Vetting

Deputata Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) Olesea Stamate, ex-președintă a Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, a publicat pe pagina sa de Facebook un pamflet, cu mențiunea că „e o glumă” care trebuie „tratată ca atare”. Se întâmplă după ce, în ajun, în presă a fost scursă o scrisoare în care șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin ar pune la îndoială integritatea Tatianei Răducanu, motivând că aceasta ar fi avut în trecut legături cu controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, dar și Aureliu Colenco, principalul avocat al oligarhului Ilan Șor. Menționăm, NM solicitat un comentariu de la Procuratura Anticorupție în privința autenticității scrisorii, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns.

„Scrisoarea de mai jos e o glumă, vă rog să o tratați ca atare. Deși situația este departe de a fi una de glumă:(„, a scris Stamate pe 15 mai pe o rețea de socializare. Scrisoarea, publicată de deputata PAS și despre care a menționat că „e o glumă”, este semnată de „procurorul șef al procuraturii împotriva corupției” și este adresată „justițiabililor care au pierdut cauze”.

FOTO Stamate o ironizează pe Dragalin? Pamflet după scrisoarea care a provocat demisia unei membre a Comisiei Pre-Vetting

Olesea Stamate

Tatiana Răducanu, membră a Comisiei Pre-Vetting, a demisionat după ce în presă a fost scursă o scrisoare în care șefa Procuraturii Anticorupție (PA) Veronica Dragalin ar pune la îndoială integritatea acesteia. Anunțul a fost făcut pe 14 mai de președinta Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, deputata PAS Veronica Roșca. Roșca a publicat și cererea de eliberare din funcție. În document, Răducanu a confirmat că demisia sa are legătură cu scrisoarea apărută în spațiul public, care-i vizează integritatea. Răducanu a calificat acuzațiile din scrisoare ca fiind „false”, menționând că se vede nevoită să demisioneze pentru „a nu pune în pericol întregul proces de vetting”. Tot pe 14 mai, Telegraph Moldova a publicat o scrisoare, care ar fi fost trimisă de șefa PA mai multor instituții de stat. În document, Dragalin ar pune la îndoială integritatea Tatianei Răducanu, pe motiv că aceasta ar fi avut în trecut legături cu controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, dar și Aureliu Colenco, principalul avocat al oligarhului Ilan Șor. NM solicitat un comentariu de la Procuratura Anticorupție în privința autenticității scrisorii, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns. Detalii AICI.

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a infirmat că ar fi discutat vreodată prin mesaje cu avocatul Aureliu Colenco, cel care îl apără în prezent pe fugarul Ilan Șor. Precizarea a fost făcută pentru TV8 în contextul în care Procuratura Anticorupție a declarat că cei doi ar fi făcut schimb de mesaje, timp de mai mulți ani, iar discuțiile ar fi vizat-o pe magistrata Tatiana Răducanu, membră a Comisiei Pre-Vetting, pe care cei doi o consideră „omul nostru 100%” și „gata să lucreze”. Și Aureliu Colenco a spus pentru sursa citată că nu își amintește să fi discutat vreodată cu Platon despre Tatiana Răducanu. Detalii AICI.

***

Menționăm, anterior, deputata Stamate a intrat în atenția publică după ce a criticat premiul de 30 000 euro primit de Maia Sandu dar și numirea judecătorilor de către Recean. Ulterior, pe 19 ianuarie, Stamate a anunțat că renunță la funcția de președintă a Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, însă își va păstra funcția de deputat. În februarie, Stamate a venit cu noi declarații critice: ea s-a referit la procesul de numire a Ancăi Dragu la Banca Națională a Moldovei, inclusiv la licitația de la Aeroport.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: