FOTO/VIDEO Este înmormântat Prigojin? La Sankt Petersburg au fost închise intrările în două cimitire
Full Article 3 minutes read

FOTO/VIDEO Este înmormântat Prigojin? La Sankt Petersburg au fost închise intrările în două cimitire

La Sankt Petersburg au fost închise intrările în două cimitire – Severnîi și Serafimovskii, scrie Radio Svoboda cu referire la Sever.Realii. Cel mai probabil acolo, potrivit sursei, are loc înmormântarea liderilor Wagner. 

Sursa a menționat, cu referire la informațiile neoficiale, că liderul mercenarilor Wagner Evghenii Prigojin va fi înmormântat la cimitirul Serafimovskii. În noaptea de 29 august, acolo au apărut mașini ale poliției. Acum, poliția a blocat intrarea în cimitir. Și cele mai apropiate străzi, adiacente teritoriului cimitirului, sunt blocate de polițiști.

Potrivit sursei, la intrare în cimitirul Serafimovskii sunt detectoare de metale. Angajații Ministerului de Interne verifică gențile persoanelor care încearcă să ajungă pe teritoriu. Jurnaliștii nu nu lăsați să treacă. Unul dintre polițiști a declarat că „nu sunt indicații că ar veni cineva”.

Fontanka scrie că la cimitir nu sunt auzite saluturi militare sau orchestra. Se menționează că Prigojin trebuie înmormântat cu onoruri militare, deoarece are titlu de Erou al Rusiei.

De cealaltă parte, la Cimitirul de Nord din Sankt Petersburg a început ceremonia de înmormântare a lui Valerii Cekalov, care a murit împreună cu Prigojin și care a condus companii din Sankt Petersburg, legate de șeful grupării Wagner.

În seara de 23 august, avionul care îi aparținea fondatorului grupului Wagner Evghenii Prigojin s-a prăbușit în regiunea Tver. Comitetul de anchetă al Rusiei a inițiat o anchetă penală privind încălcarea normelor de securitate de a circulației și exploatare a mijloacelor de transport aerian.

„Rosaviatzia” a publicat lista pasagerilor din avion. Printre aceștia – Evghenii Prigojin, comandantul grupului Wagner Dmitri Utkin și Valerii Cekalov – conducătorul firmelor afiliate lui Prigojin.

Avionul lui Prigojin s-a prăbușit la fix două luni din ziua când acesta a anunțat puciul. Lovitura de stat militară a fost oprită în urma discuțiilor lui Prigojin cu Lukașenko, iar ulterior grupul Wagner s-a retras în Belarus, unde a format o tabără. Pe 24 august, la o zi de la anunțul privind presupusul deces a lui Prigojin, presa a publicat imagini din satelit din care reiese că tabără a fost demontată.

Pe 27 august, Comisia de Investigații din Rusia a confirmat moartea lui Evghenii Prigojin în accidentul de avion din regiunea Tver: „În cadrul anchetei prăbușirii aviatice din regiunea Tver au fost finalizate examinările genetice moleculare. Conform rezultatelor, identitățile tuturor celor 10 morți au fost stabilite, acestea corespund listei menționate în foaia de zbor”.

Pe 29 august, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat că președintele Federației Ruse Vladimir Putin nu va merge la înmormântarea liderului grupului Wagner Evghenii Prigojin. El a mai menționat că reprezentanții Kremlinului nu dețin informații despre înmormântarea lui Prigojin: „Totuși, decizia în această chestiune este luată de rude și prieteni. Aici nu putem spune nimic fără ei”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: