FOTO/VIDEO În sud-vestul Japoniei au murit 16 oameni din cauza inundațiilor
Full Article 1 minutes read

FOTO/VIDEO În sud-vestul Japoniei au murit 16 oameni din cauza inundațiilor

Cel puțin 16 oameni au murit în sud-vestul Japoniei, în urma ploilor torențiale care au fost urmate de inundații și alunecări de teren din acest weekend, informează RBK.

Potrivit agenției, 17 oameni sunt în moarte clinică, iar alți 13 sunt dați dispăruți. Cea mai gravă situație este în regiunea Kumamamo, unde au ieșit din matcă trei rîuri și s-au produs inundații semnificative. De asemenea, a fost inundat un azil de bătrâni. Salvatorii au descoperit 14 corpuri neînsuflețite. Alți circa 50 de oameni au fost salvați – beneficiari și angajați ai instituției.

Potrivit agenției Kyodo, în prefecturile Kumamato și Kagosima au fost evacuate 203,2 mii de persoane. Potrivit datelor publicate în dimineața de 5 iulie, circa 5880 de locuințe din aceste regiuni au rămas fără energie electrică. Salvatorii și militarii au evacuat oamenii refugiați pe acoperișurile caselor cu ajutor elicopterelor. În unele locuri, nivelul apei a ajuns până la etajul 2 al clădirilor.

Potrivit premierului japoneiz Shinzo Abe, pentru înlăturarea consecințelor stihiei au fost mobilizați circa 10 mii de militari.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: