FOTO/VIDEO Kiev, Lvov şi alte oraşe din Ucraina – atacate cu rachete. Zelenski: „Rezistăm și vom fi puternici”
Full Article 2 minutes read

FOTO/VIDEO Kiev, Lvov şi alte oraşe din Ucraina – atacate cu rachete. Zelenski: „Rezistăm și vom fi puternici”

Mai multe regiuni ale Ucrainei au fost atacate cu rachete în dimineața zilei de 10 octombrie. Președintele Vladimir Zelenski le-a cerut oamenilor să nu-și părăsească adăposturile. 

„A 229-a zi a unui război la scară largă. A 229-a zi ei încearcă să ne distrugă și să ne șteargă de pe fața pământului. În general. Să distrugă oamenii noștri care dorm acasă în Zaporojie. Să ucidă oamenii care merg la muncă în Dnipro și Kiev. Vă implor: nu părăsiți adăposturile. Aveți grijă de voi și de cei dragi. Rezistăm și vom fi puternici”, a scris Zelenski, pe Facebook.

De menționat că în dimineața zilei de 10 octombrie, regiunile Ucrainei au fost atacate cu mai multe rachete. Rusia a lansat 75 de rachete în orașele ucrainene, au comunicat Forțele Armate ale Ucrainei. Din numărul total de rachete, 41 au fost doborâte.

La Kiev a fost distrusă infrastructura, a spus primarul Kliciko. Zece persoane au murit, iar alte cel puțin 60 au fost rănite, a comunicat Poliția Ucrainei.

Și în regiunile Jitomir și Hmelnîțkîi a fost afectată infrastructura, potrivit autorităților locale. În regiunea Lvov au fost lovite instalațiile energetice. Autoritățile au anunțat că din cauza bombardamentelor au fost închise școlile.

Și Harkov a fost atacat. În unele zone, oamenii au rămas atât fără electricitate, cât și fără apă. Orașul Nikolaev la fel a fost suspus unor atacuri cu rachete. Autoritățile din regiune declară că 10 rachete au fost lansate asupra orașului. Deocamdată nu au fost raportate victime.

Cu puțin timp în urmă, și la Odesa s-au auzit explozii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: