FSB-ul a inițiat percheziții la „Aeroflot”, după ce fostul director adjunct a plecat din Rusia și a criticat războiul
Full Article 2 minutes read

FSB-ul a inițiat percheziții la „Aeroflot”, după ce fostul director adjunct a plecat din Rusia și a criticat războiul

Angajații Serviciului Federal de Securitate al Rusiei au desfășurat percheziții la compania „Aeroflot”. Potrivit portalului Baza, verificările au avut loc în departamentul de marketing, condus în trecut de către directorul adjunct Andrei Panov. Anterior, acesta a părăsit Rusia și și-a îndemnat colegii să saboteze documentele și contractele care susțin „operațiunea militară specială” din Ucraina.

Angajații serviciilor speciale au început perchezițiile pe 12 aprilie, în jurul orei 11. Aceștia au ridicat documente și hard diskuri până noaptea târziu, în secțiile care au legătură cu departamentul marketing, strategii și calitatea produselor „Aeroflot”. Acesta a fost condus în trecut de către ex-directorul adjunct Andrei Panov, care a anunțat că a părăsit Rusia și și-a îndemnat colegii să saboteze acțiunile care au legătură cu războiul declanșat în Ucraina.

Potrivit surselor portalului Baza, în mod special, FSB s-a arătat interesat de documentele cu privire la compania de consulting „Bain & Company”, în care Panov era partener.

În 2019, „Bain & Company” a câștigat o licitație pentru reînnoirea strategiei de marketing a companiilor aviatice „Aeroflot”, „Rossia”, „Avrora” și „Pobeda”, în valoare de 194 mln de ruble. Strategia de marketing urma să cuprindă piața rusă, dar și cea internațională. Către anul 2023, compania și-a propus să mărească fluxul de pasageri de 2-3 ori, până la 10-15 mln. Planurile s-au modificat din cauza pandemiei.

Andrei Panov a anunțat pe 12 martie că s-a concediat de la „Aeroflot” și a părăsit Rusia, aflându-se în prezent în Israel. „Am plecat din Rusia. Am plecat de la „Aeroflot”. Viața veche s-a încheiat”, scria atunci Panov.

Recent, el a semnat un articol pentru Financial Times, prin intermediul căruia s-a adresat către foștii săi colegi – top manageri ai companiei ruse, cu îndemnul „să saboteze acțiunile militare, ignorând sau amânând implementarea contractelor sau acordurilor prin care sunt susținute acțiunile militare sau propaganda rusă”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: