Gavrilița, interviu pentru Euronews: „Nu avem o agendă pro-UE sau pro-Rusia, este o agendă pro-cetățeni”
Full Article 2 minutes read

Gavrilița, interviu pentru Euronews: „Nu avem o agendă pro-UE sau pro-Rusia, este o agendă pro-cetățeni”

Toate reformele implementate în Republica Moldova vor fi făcute pentru cetățenii acestei țări, nu pentru Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de către premierul Natalia Gavrilița în cadrul unui interviu pentru Euronews, în timpul vizitei sale oficiale la Bruxelles. 

În cadrul unui interviu acordat în timpul primei sale vizite oficiale în străinătate în calitate de premier al țării, Natalia Gavrilița a declarat că Moldova nu va implementa reforme doar pentru „a face pe plac UE”, ci pentru că asta își doresc alegătorii.

„Cetățenii Moldovei s-au săturat de guverne care mint, politicieni care fură, servicii publice care nu muncesc pentru oameni, de decizii care nu sunt luate pentru interesul public”, a declarat prim-ministrul.

„În cadrul alegerilor, alegătorii au spus clar că își doresc un guvern în care să aibă încredere, iar asta însemnă un guvern care ia decizii zilnice ținând cont de binele public și nu de cel al unor câteva persoane. Deci, nu este o agendă pro-UE sau pro-Rusia, este o agendă pro-cetățeni”, a mai spus șefa executivului de la Chișinău.

Premierul a mai spus că își dorește ca guvernul pe care îl conduce să adopte reforme ireversibile, dar și ca economia țării noastre să devină mai atractivă pentru investitorii străini.

„Timp de 30 de ani de instabilitate și corupție, sectorul privat a fost afectat de interesele meschine. De aceea, ne dorim să renunțăm la bariere, să demonopolizăm anumite domenii”, a mai spus politicianul și a precizat că o bună guvernare și o luptă eficientă cu corupția va face țara mai atractivă și pentru reintegrarea regiunii transnistrene.

Bruxelles-ul a anunțat anterior că va acorda până la €600 milioane sub formă de asistență financiară, granturi și investiții pentru a ajuta Republica Moldova să își revină după pandemie. Însă banii vor fi acordați în anumite condiții prestabilite, inclusiv reforme economice, precum și progres în lupta cu corupția.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: