Gavrilița s-a întâlnit cu Michalko. Oficialii au discutat și despre a doua tranșă de asistență macrofinanciară, în mărime de 50 mln euro
Full Article 1 minutes read

Gavrilița s-a întâlnit cu Michalko. Oficialii au discutat și despre a doua tranșă de asistență macrofinanciară, în mărime de 50 mln euro

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut sâmbătă, 7 august, o întrevedere cu ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko. În ajun, diplomatul european, care este pe final de mandat, s-a întâlnit cu ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Noul prim-ministru i-a mulțumit ambasadorului pentru promovarea valorilor europene în țara noastră și pentru sprijinul continuu oferit prin intermediul numeroaselor proiecte de dezvoltare care se desfășoară acum în Moldova.

Cei doi oficiali au discutat despre acțiunile planificate ale Guvernului pentru accesarea celei de-a doua tranșe de asistență macrofinanciară în valoare de 50 milioane de euro, astfel ca acești bani să ajungă în bugetul statului deja la sfârșitul lunii septembrie. De asemenea, s-a discutat și despre actualizarea Agendei Acordului de Asociere.

În ajun, la doar câteva ore de la învestire, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu l-a primit în vizită pe șeful Delegației UE la Chișinău.

Amintim că Peter Michalko urmează să-și încheie mandatul la Chișinău și să preia funcția de șef al Delegației UE la Baku. În locul acestuia este așteptat letonul Jānis Mažeiks.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: