Grosu a comentat sancțiunile impuse de SUA lui Plahotniuc și Șor: „Lumea pentru hoți a devenit foarte mică, banii nu îi ajută la nimic”
Full Article 2 minutes read

Grosu a comentat sancțiunile impuse de SUA lui Plahotniuc și Șor: „Lumea pentru hoți a devenit foarte mică, banii nu îi ajută la nimic”

Președintele Parlamentului Igor Grosu a comentat sancțiunile financiare impuse de Guvernul SUA față de 9 persoane fizice și 12 juridice, implicate în acte de corupție în Republica Moldova și care au reprezentant interesele Kremlinului pentru schimbarea guvernării cu una mai apropiată de Moscova. Acesta a declarat că astfel de persoane nu trebuie să fie implicate în politică.

În ceea ce privește sancțiunile anunțate de guvernul SUA, Igor Grosu a precizat că se aștepta la această decizie.

Este o decizie serioasă. Pentru noi nu e nimic nou. (…) SUA au spus că o bandă de criminali ani de zile a torturat cetățenii țării. Mai întâi au furat, după care și-au tras un partid, l-au cumpărat, după care ți-au găsit un aliat tot în sala asta. Ei nu-s, dar aliații lor sunt încă, din păcate, în sală. Eu cred că astfel de instituții nu-și au locul în politicul moldovenesc”, a menționat Grosu.

Speakerul legislativului a dat asigurări că persoanele vizate vor fi trase la răspundere.

Cei care au de stat la pușcărie vor sta. Și lumea pentru hoți a devenit foarte mică. Banii pe care îi au acum nu îi ajută la nimic”, a mai spus președintele parlamentului.

Pe 26 septembrie, Guvernul SUA a anunțat că a adoptat sancțiuni de ordin financiar față de 22 de persoane și entități implicate în acte de corupție în Republica Moldova și care au reprezentant interesele Kremlinului pentru schimbarea guvernării cu una mai apropiată de Moscova. Printre aceștia se numără Ilan Șor, care din 2019 nu a mai fost văzut în Republica Moldova. Momentan, potrivit autorităților americane, acesta se află în Israel, informație confirmată și de către parlamentarul cercetat penal.

În cadrul unei conferințe de presă din 26 octombrie, ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a spus că nu exclude că în urma noilor informații publicate de Guvernului SUA, ar exista motive pentru lichidarea Partidului „ȘOR”. Totuși, o decizie finală în acest sens ar urma să fie luată de Legislativ.

O altă persoană controversată care se regăsește în raport este Vladimir Plahotniuc. Potrivit autorităților americane, acesta se află în Cipru.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: