Grosu: „Condițiile cam sunt întrunite pentru a avea alegeri anticipate”
Full Article 2 minutes read

Grosu: „Condițiile cam sunt întrunite pentru a avea alegeri anticipate”

Liderul interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu susține că sunt întrunite condițiile pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. În cadrul unui briefing de presă care s-a desfășurat după ședința plenară din 25 martie, acesta a menționat că era gata să își asume responsabilitatea pentru guvernare.

„Știu că alegerile anticipate sunt unica soluție pentru a curăța parlamentul, însă fiind conștient de situația gravă din țară, eu și colegii eram gata să ne asumăm. Astăzi, însă, am mai primit o dovadă că majoritatea deputaților din acest parlament niciodată nu se gândește la binele oamenilor”, a declarat deputatul.

Igor Grosu a amintit de fostul guvern, în frunte cu Ion Chicu.

„Am văzut cât de prost au administrat pandemia, am văzut corupție, scheme, traseism politic, hoție. Și-au dat jos propriul guvern, spunând că vor anticipate. Apoi au început să boicoteze orice posibilitate de a declanșa anticipatele. De ceva timp au tot strigat că vor guvern, pentru că situația în țară este complicată, iar atunci când a apărut posibilitatea unui guvern responsabil, au pus coada între picioare și au fugit”, a mai spus Grosu.

Liderul fracțiunii parlamentare PAS l-a acuzat pe Igor Dodon că ar fi făcut alianță cu Partidul „ȘOR”, pentru a evita alegerile parlamentare anticipate.

„Poziția PAS rămâne aceeași: trebuie mobilizate toate forțele pentru soluționarea crizei pandemice și de organizat alegeri anticipate, pentru ca oamenii să curățe acest parlament de hoț și tâlhari. (…) Acum vreau să-i întreb pe deputații PSRM: cum poți să-ți bați joc de propriul electorat, ținându-te de mână cu o gașcă de bandiți, pentru a le salva pielea? Igor Dodon se comportă ca un copil mic, care și-a pierdut toate jucăriile, bate din picioare și nu-i pasă de ce se întâmplă în jur”, a mai spus liderul fracțiunii PAS.

Potrivit lui Grosu, sunt întrunite condițiile pentru declanșarea scrutinului legislativ anticipat.

„Mai departe, cred că discuția se mută pe dimensiunea președinției, Curții Constituționale. Să vedem cum vor evolua lucrurile pe parcursul zilei de mâine. Dar, condițiile cam sunt întrunite pentru a avea alegeri anticipate”, a mai spus Grosu.

Discursul pe care urma să îl pronunțe premierul desemnat Igor Grosu în plenul parlamentului a fost publicat pe site-ul PAS.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: