„Guvernul Maia Sandu a lăsat bugetul plin cu bani, iar aceștia doar profită”. Apropiații blocului ACUM critică anunțul lui Dodon
Full Article 3 minutes read

„Guvernul Maia Sandu a lăsat bugetul plin cu bani, iar aceștia doar profită”. Apropiații blocului ACUM critică anunțul lui Dodon

Deputații din blocul ACUM, Dan Perciun și Sergiu Litvinenco, au reacționat la anunțul făcut astăzi, 18 noiembrie, de președintele Igor Dodon, privind cele șapte inițiative sociale. Aceștia susțin că șeful statului își atribuie meritele guvernului Sandu. Și fostul ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, a criticat gestul lui Igor Dodon. 

„Culmea cinismului. Dodon anunță 7 inițiative sociale dintre care 5 au fost prezentate de guvernul Sandu în parlament săptămâna trecută și pentru care fostul guvern găsise resursele financiare. Tovarășul a luat bugetul elaborat de fostul guvern și l-a atribuit sieși”, a scris Dan Perciun. Acesta a precizat că în bugetul pentru anul viitor erau incluse majorările privind ajutorul pentru perioada rece a anului, ajutorul pentru veterani, indemnizația pentru medicii tineri și creșterea salariilor pentru funcționarii publici.

Culmea cinismului. Dodon anunță 7 inițiative sociale dintre care 5 au fost prezentate de Guvernul Sandu în Parlament…

Geplaatst door Dan Perciun op Maandag 18 november 2019

Și deputatul Sergiu Litvinenco a criticat anunțul șefului statului. „Bineînțeles că banii pentru toate aceste proiecte nu puteau fi „desenați” în acest weekend. Ei au fost aduși de guvernul Maia Sandu. Este o dovadă clară că guvernul Maia Sandu a lăsat bugetul plin cu bani, iar aceștia doar profită”, a menționat parlamentarul din blocul ACUM.

Dodon anunță 7 inițiative sociale – majorări de pensii, salarii, indemnizații, indexări etc. Bineînțeles că banii pentru…

Geplaatst door Sergiu Litvinenco op Zondag 17 november 2019

Iar fostul ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, susține că unele iniţiative sociale anunţate astăzi de Igor Dodon au fost „împrumutate”, iar acum sunt prezentate ca şi cum ar aparţine noului guvern Chicu.

Cu referire la marea implicare în salvarea domeniului social al triumviratului fals:- Suportul unic pentru sărbătorile…

Geplaatst door Ala Nemerenco op Maandag 18 november 2019

„Suportul unic pentru sărbătorile de iarnă în sumă de 700 lei este o politică copiată de la fosta guvernare Filip care s-a bazat doar pe injecții electorale sub formă de pamperși și cozonaci, care a dus la un deficit în bugetul asigurarărilor sociale nemaipomenit pînă acum de la proclamarea independenței”, a scris Ala Nemerenco.

Totodată, ea susține că indexarea pensiilor de două ori pe an reprezintă un risc despre care a atenţionat specialiştii Băncii Mondiale, FMI şi alţi experţi, sugerând că această iniţiativă trebuie tratată cu atenţie. De asemenea, aceasta a menționat că majorarea cuantumului ajutorului pentru perioada rece a anului de la 350 la 500 lei, dar şi majorarea indemnizaţiei pentru tinerii specialişti din domeniul medical şi farmaceutic, au fost ideile sale, iar, majorarea alocaţiei veteranilor, dar şi a salariilor în sectorul bugetar – ideile guvernului Sandu.

Despre garantarea pensiei pentru o perioadă de 5 ani, în cazul decesului unuia dintre soţi, fostul ministru spune că „vine în contradicţie totală cu sistemul de pensii din RM, este o ideie populistă şi ministerul a trimis o notă informativă aprofundată la acest subiect”.

Amintim că astăzi, 18 noiembrie, președintele Igor Dodon a anunțat șapte inițiative sociale, care prevăd inclusiv majorări de indemnizații, indexarea de două ori pe an a pensiilor și creșterea salariilor pentru toți angajații din domeniul public.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: