VIDEO Igor Dodon, nemulțumit că trebuie să economisească: „Am un copil mic de 7 anișori”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Igor Dodon, nemulțumit că trebuie să economisească: „Am un copil mic de 7 anișori”

Fostul șef de stat, Igor Dodon, s-a arătat nemulțumit de faptul că este nevoit să economisească energia electrică. Acesta susține că situația îi afectează familia, în special copilul de 7 ani. Declarațiile au fost făcute într-un video postat pe canalul său de Telegram. 

„Evident că economisim. Nu am pornit căldura în casă și vă aduc aminte că am un copil mic de 7 anișori. E destul de frig. Nu avem încotro, asta este situația. De astăzi, prețurile la energie vor fi mai mari, cel puțin dublu. Calculele noastre arată că în scurt timp tariful va fi în jur de 7-8 lei. Poate la această etapă se va merge pe un tarif mai mic de 4-5 lei, dar inevitabil dacă statul nu va întreprinde acțiuni eficiente vom avea triplarea tarifului față de ceea ce avem acum”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că fostul șef de stat ar fi primit un salariu de circa 45 000 dolari în timp ce era angajat în calitate de Președinte a Asociației Obștești “Uniunea de afaceri Moldo-Rusă”. De cealaltă parte, avocatul lui Igor Dodon ne-a spus că în cadrul organizației, acesta ar fi beneficiat de un salariu de circa 170 000 lei, ceea ce constituie aproximativ 9000 dolari.

Energocom a cumpărat pe 1 noiembrie electricitate în volum de circa 7 800 de MWh de la bursa din România (OPCOM). Astfel, deficitul de electricitate prognozat pentru ziua de miercuri, 2 noiembrie, este de 1 698 MWh, în contextul în care Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES) nu mai livrează curent electric.

Menționăm că tariful pentru energia electrică ar putea fi majorat. Agenția Națională pentru Regelementare în Energetică va examina în regim de urgență solicitările operatorilor și va ajusta prețurile reglementate pentru energia electrică furnizată consumatorilor finali, pe 2 noiembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: