VIDEO „Îi transmit salutări, să știe că știu”. Ceban susține că un deputat PAS este printre posibilii candidați la funcția de primar al capitalei
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Îi transmit salutări, să știe că știu”. Ceban susține că un deputat PAS este printre posibilii candidați la funcția de primar al capitalei

Liderul Partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN), tot el primar al capitalei, Ion Ceban, a declarat că un președinte de comisie din Parlament este printre candidații examinați de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de primar al Chișinăului. Precizările au fost făcute de edil, după ce jurnaliștii i-au solicitat să ofere detalii cu privire la declarațiile făcute anterior că un președinte de comisie parlamentară de la PAS ar fi comandat deschiderea dosarului în privința mamei sale. 

Este vorba despre un președinte de comisie din Parlament, nu vreau să-i spun numele, este unul dintre candidații examinați pentru funcția de primar al capitalei al PAS-ului. Îi transmit salutări, să știe că știu despre acest lucru. Nu mi se pare un lucru nici normal, nici urât în contextul declarațiilor pe care le face actuala guvernare spre unitate”, a comunicat edilul. „Nu este ținta mama, nu este ținta familia mea sau oamenii apropiați, ținta sunt eu”, a adăugat Ceban.

UPDATE: NM a solicitat o reacție de la PAS cu privire la declarațiile primarului de Chișinău. „PAS va anunța candidatul în cel mai scurt timp. Chișinăul merită un primar care să implementeze aici proiecte europene, nu unul care implementează planurile FSB în capitala noastră, așa cum este acum”, au declarat reprezentanții partidului.

De menționat că în Parlament, Olesea Stamate se află la conducerea Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, Radu Marian – la Comisia economie, buget și finanțe, Lilian Carp – la Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, Doina Gherman – la Comisia politică externă și integrare europeană, Larisa Voloh – la Comisia administrație publică și dezvoltare regională, Liliana Nicolaescu-Onofrei – la Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Alexandr Trubca – la Comisia agricultură și industrie alimentară și Dan Perciun – la Comisia protecție socială, sănătate și familie. 

***

Potrivit noului Cod Electoral intrat în vigoare la 1 ianuarie, în 2023 alegerile locale generale ar putea avea loc pe 29 octombrie sau 5 noiembrie.

În septembrie 2022, președintele Parlamentului Igor Grosu a anunțat că ministrul Vladimir Bolea, Andrei Spînu și Lilian Carp sunt potențiali candidați ai PAS pentru funcția de primar al Chișinăului.

În februarie 2023, Vladimir Bolea spunea că a refuzat să fie candidatul PAS la alegerile pentru Primăria Chișinău din toamnă și că același lucru l-ar fi făcut și actualul secretar general al Președinției Andrei Spînu. Bolea a mai menționat că Natalia Gavrilița „n-ar fi un candidat rău”, dar nu cunoaște dacă este un potențial candidat. „Are o experiență în spate, cunoștințe, a administrat un stat, totuși”, a subliniat el.

În martie 2023, fosta prim-ministră Natalia Gavrilița susținea că PAS a analizat cine sunt potențialii candidați din partid la funcția de primar al Chișinăului. În același timp, Gavrilița declara că ea tot se află printre aceste persoane.

***

Pe 26 aprilie, primarul capitalei Ion Ceban a declarat că pe numele mamei sale, Eugenia Ceban, care este și consilier municipal, ar fi fost deschis un dosar la comandă. El menționa că dosarul ar fi comandat de un președinte de comisie parlamentară din partea PAS. Ceban spunea că mama lui este învinuită de trafic de influență.

Contactat de NM, comunicatorul fracțiunii PAS din cadrul CMC Sergiu Bejenari a negat informația. Și Procuratura Anticorupție a negat acuzațiile primarului Ion Ceban cu privire la dosarul, care ar fi fost comandat de un președinte de comisie parlamentară de la PAS. Responsabilii au declarat că procurorii anticorupție sunt independenți și apolitici.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: