Ilan Șor o apără pe Violeta Ivanov și îl acuză pe Usatîi de minciună: „Renat, nu trebuie să minți” (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Ilan Șor o apără pe Violeta Ivanov și îl acuză pe Usatîi de minciună: „Renat, nu trebuie să minți” (VIDEO)

Liderul Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, care de peste un an a părăsit Republica Moldova, unde este vizat într-un dosar penal, i-a adresat un mesaj liderului formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi. Într-o înregistrare video publicată pe Facebook, acesta l-a acuzat pe primarul de Bălți de minciună. Reacția vine după ce Usatîi a sugerat că Violeta Ivanov și Andrei Năstase ar fi fost finanțați de Igor Dodon în campania electorală.

La rândul său, Ilan Șor l-a acuzat pe Renato Usatîi că este finanțat de către omul de afaceri Veaceslav Platon.

„Renat, nu trebuie să minți. Știi foarte bine că Violeta Ivanov este o politiciană serioasă, care reprezintă o formațiune politică mare. Un partid de care voi toți vă temeți. În plus, tu ai uitat să spui cine te finanțează. Îți voi aminti: te finanțează prietenul și complicele Veaceslav Platon – voii ambii figurați într-un dosar penal pentru spălarea a 20 de miliarde de dolari din Rusia”, a declarat Șor.

De asemenea, fostul primar de Orhei a acuzat-o pe lidera PAS, Maia Sandu, că ar primi bani de la Platon.

„Ai uitat, de asemenea, să spui că Platon o finanțează și pe Maia Sandu cu care, acum, creați o familie politică, un fapt straniu. Sfatul meu este că atunci când veți merge să vă înregistrați mariajul să nu vă împiedicați de mine și echipa mea, pentru că s-ar putea să cădeți”, a mai spus deputatul Ilan Șor.

***

Reacția vine după ce, pe 11 noiembrie, liderul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi a declarat că deține mai multe documente care demonstrează că Igor Dodon ar fi primit 11 milioane de euro din Federația Rusă. Din acești bani, președintele în exercițiu ar fi finanțat campania electorală proprie, dar și a altor doi dintre cei opt candidați înscriși în primul tur de scrutin. Primarul de Bălți a precizat că este vorba despre doi „candidați spoileri – V.I și A.N”.

La rândul său, Andrei Năstase a negat vehement acuzația. Liderul Platformei DA i-a cerut primarului de Bălți să prezinte probe și s-a arătat hotărât să apeleze în instanță.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: