Îmbrânceli cu jandarmii la Iași. Sute de enoriași au venit să se închine la moaștele Sfintei Parascheva (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Îmbrânceli cu jandarmii la Iași. Sute de enoriași au venit să se închine la moaștele Sfintei Parascheva (VIDEO)

Sute de credincioși s-au adunat în fața Mitropoliei din Iași pentru a se închina moaștelor Sfintei Parascheva. Aceștia au scandat lozinci, iar mulți dintre ei au încercat să forțeze intrarea în curtea Catedralei, fiind nevoie de intervenția rapidă a jandarmilor, scrie observatornews.ro.

Jandarmii au păzit intrarea pe tot parcursul sărbătorii creștine, iar accesul la moaște a fost permis doar credincioșilor din Iași. Au apărut și primele incidente. Imediat după ce s-a terminat slujba, oamenii au forțat efectiv intrările, încearcând sub orice mijloace să intre la raclă. Au încercat întâi pe la porți, apoi pe scenă. Pelerinii s-au plâns că au venit degeaba de la sute de kilometri distanță şi le-au cerut jandarmilor să le arate legea care le interzice accesul în biserică.

Jandarmii au intervenit în forță și au încercat să-i oprească. Unii dintre ei nu au avut acces nici la slujbă, deoarece veniseră din alte județe. La ora 15:00, pelerinii care nu au buletin de Iași au primit voie de la jandarmi să se roage la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, relatează corespondentul Digi24.

De distanțare fizică s-a uitat, iar mulți dintre credincioși nu au purtat nici mască de protecție.

Potrivit autorităților române, în ultimele 24 de ore, au fost 4 016 cazuri noi de COVID-19, un nou record negativ al infecțiilor cu coronavirus în România, de la începutul pandemiei. Alți 66 de români au murit din cauza COVID-19, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 686 de pacienți, un nou număr record. Până astăzi, 14 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 164 477 de cazuri de infectări și peste 5,6 mii de decese.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: