În Azerbaidjan au fost blocate mai multe rețele de socializare. Iar în Armenia este restricționată ieșirea bărbaților până la 55 de ani
Full Article 2 minutes read

În Azerbaidjan au fost blocate mai multe rețele de socializare. Iar în Armenia este restricționată ieșirea bărbaților până la 55 de ani

Autoritățile azere au blocat accesul utilizatorilor la rețelele de socializare și la cele de mesagerie, în contextul agravării conflictului cu Armenia. Despre acest lucru a anunțat organizația Netblocks, care monitorizează accesul la internet în toată lumea. În același timp, autoritățile armene au interzis ieșirea din țară a bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani din rezerva de mobilizare, scrie Meduza.io.

Autoritățile din Azerbaidjan au blocat accesul la Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, TikTok, precum și mesageria WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Zoom. De asemenea, a fost blocat accesul la YouTube.

Pe 27 septembrie, Ministerul transportului, comunicațiilor și înaltelor tehnologii din Azerbaidjan a anunțat că va fi restricționat accesul la internet „pentru a preveni provocări la scară largă din partea Armeniei”, fără însă a preciza ce aplicații vor fi blocate. Pe 27 septembrie, directorul ONG-ului rusesc „Comunitatea de protecție a internetului” Mihail Klimarev a declarat pentru „Novaya Gazeta” că rețelele de socializare din Azerbaidjan pot fi accesate prin VPN, însă acestea sunt mai rar întâlnite în țara respectivă. De asemenea, nu toate rețelele au fost blocate, de exemplu, „VKontakte” funcționează.

În același timp, Armenia a decis să restricționeze dreptul de ieșire din țară a tuturor bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, care fac parte din rezerva de mobilizare. Decizia a fost luată în legătură cu starea de război și mobilizarea generală, care a fost anunțată în ajun, din cauza agravării conflictului din Nagorno Karabah.

Sputnik Armenia scrie că bărbații din rezerva de mobilizare pot părăsi țara numai după ce obțin permisiunea scrisă din partea conducerii Comisariatelor teritoriale.

Amintim că în dimineața de 27 septembrie Armenia și Azerbaidjan s-au acuzat reciproc de provocări și de încălcarea liniei de demarcație din Nagorno Karabah. În legătură cu acutizarea conflictului, ambele țări au declarat stare de război și mobilizare generală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: