În Finlanda a fost reținut al 21-lea iaht care ar avea legătură cu oligarhii ruși vizați de sancțiuni
Full Article 2 minutes read

În Finlanda a fost reținut al 21-lea iaht care ar avea legătură cu oligarhii ruși vizați de sancțiuni

Vameșii din Finlanda au reținut al 21-lea iaht care ar aparține oamenilor de afaceri sau companiilor care au legătură cu antreprenorii ruși, incluși în lista persoanelor sancționate, din cauza susținerii războiului din Ucraina, informează Nastoyashee Vremea, cu referire la ziarul Helsingin Sanomat.

Dacă oficialii vor reuși să confirme faptul că iahtul aparține unor persoane vizate de sancțiuni, în contextul războiului din Ucraina, atunci acesta va fi confiscat.

Potrivit agenției Reuters, în Gibraltar a fost reținut iahtul „Axioma”, care se presupune că ar aparține miliardarului Dmitri Pumpeaski, la fel, vizat de sancțiunile UE.

Portalul The Insider scrie că autoritățile elvețiene au plasat sub arest apartamentele situate în stațiunea de golf din cantonul Berna, care ar aparține miliardarului rus Petr Aven, fostul președinte al Consiliului de directori al „Alfa bank”. Acesta a demisionat pe 1 martie, după ce a fost inclus în lista persoanelor vizate de măsurile punitive, în contextul invaziei Ucrainei.

Între timp, miliardarul rus Roman Abramovici, la fel vizat de sancțiuni, și-a direcționat iahturile în Turcia. Un sportiv originar din Odesa a încercat în ajun să împiedice acostarea în Bodrum.

Pe 17 martie, autoritățile spaniole au reținut iahtul Crescent, care ar aparține șefului Rosnefti Igor Secin. La Mallorca a fost reținut iahtul oligarhului rus Alexandr Miheev. De asemenea, a fost arestată nava care se afla în reparații în apropiere de Barcelona, care ar avea legătură cu șeful Rosteh, Serghei Cemezov.

Pe 12 martie, în Italia a fost arestat iahtul care ar aparține omului de afaceri rus Andrei Melnicenko, vizat de sancțiuni. Este vorba despre Sailing Yacht A, estimat la €530 mln.

La începutul lunii martie, presa a anunțat că autoritățile germane au reținut, la Hamburg, iahtul de 156 de metri care aparține lui Alișer Usmanov „Dilbar”, în valoare de 600 mln dolari. Ulterior, ministrul Economiei și inovațiilor a declarat că nava nu a fost arestată.

SUA au creat un grup internațional pentru a facilita căutările și arestul activelor din Occident ale elitei ruse care susține invazia Ucrainei. Din acesta fac parte autoritățile din Australia, Marea Britanie, Canada, Japonia, Germania, Franța, Italia și Comisia Europeană. Membrii grupului au primit o listă de 50 de persoane, asupra cărora ar trebui să își concentreze atenția.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: