„În lipsa unei decizii finale este prematur de a trage concluzii”. Reacția BNM, după reținerea unui angajat în dosarul „frauda bancară”
Full Article 1 minutes read

„În lipsa unei decizii finale este prematur de a trage concluzii”. Reacția BNM, după reținerea unui angajat în dosarul „frauda bancară”

Banca Națională a Moldovei (BNM) a venit cu o reacție, după un angajat al BNM a fost reținut pentru 72 de ore, iar la domiciliul și în biroul de serviciu al acestuia au fost efectuate percheziții.

„Acțiunile de astăzi ale procurorilor nu sunt bazate pe o decizie definitivă ce ar putea confirma că faptele invocate sunt veridice. Astfel, în lipsa unei decizii finale este prematur de a trage concluzii și de a neglija respectarea principiului prezumției nevinovăției”, au declarat pentru NM reprezentanții BNM.

Precizăm că astăzi, 22 iunie, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS), au desfășurat percheziții la domiciliul și în biroul de serviciu al unui angajat al BNM, care în 2015 a fost numit administrator special al Unibank.

Potrivit surselor NM, este vorba despre Ruslan Grate, fostul șef al Direcției control bancar și monitorizare a activității de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului din cadrul Departamentului supraveghere bancară și audit al Băncii Naționale a Moldovei. Acesta lucrează și în prezent în cadrul BNM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: