În luna mai, patru lucrători medicali din cadrul Institutului Oncologic au fost diagnosticați cu COVID-19

În luna mai, în cadrul Institutului Oncologic au fost înregistrate patru cazuri de infecție cu COVID-19 în rândul personalului medical. În prezent, se realizează testarea persoanelor care au fost în contact cu aceștia. Despre acest lucru a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

De asemenea, Dumbrăveanu a informat că în luna aprilie, în cadrul Institutului Oncologic au fost înregistrate trei cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus în rândul angajaților. Aceștia deja s-au tratat, însă urmează a fi testați repetat după 14 zile de autoizolare.

Totodată, în perioada ianuarie-mai, 12 pacienți internați în cadrul Institutului Oncologic, care întruneau definția de caz COVID-19, au fost supuși procedurii de testare. Testele au fost negative.

Menționăm că până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 4995 de cazuri de COVID-19, dintre care 1980 de pacienți s-au însănătoșit, iar 176 au decedat.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: