În Marea Britanie începe un studiu, care va permite detectarea cancerului înainte de apariția simptomelor
Full Article 2 minutes read

În Marea Britanie începe un studiu, care va permite detectarea cancerului înainte de apariția simptomelor

Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie a anunțat inițierea celui mai mare studiu clinic la nivel global al testului de sânge Galleri, produs de compania Grail Inc. Acesta va putea fi utilizat pentru detectarea a peste 50 de tipuri de cancer înainte de apariţia simptomelor, informează Reuters, citat de AGERPRES.

Testul Galleri analizează ADN-ul dintr-o probă de sânge pentru a determina dacă există urme care provin din celule canceroase. Diagnosticul timpuriu al cancerului duce la creşterea semnificativă a ratelor de supravieţuire.

NHS a anunţat că intenţionează să recruteze 140.000 de voluntari în Anglia pentru a testa eficacitatea testului ca parte dintr-un studiu clinic randomizat. Jumătate dintre participanţi vor realiza teste de sânge Galleri în cel mai scurt timp.

”Trebuie să studiem testul Galleri cu atenţie pentru a afla dacă poate reduce semnificativ numărul diagnosticelor de cancer într-un stadiu târziu”, a spus Peter Sasieni, profesor în domeniul prevenţiei cancerului la King’s College din Londra.

”Testul se poate dovedi revoluţionar pentru detecţia precoce a cancerului şi suntem încântaţi că putem conduce această cercetare importantă”, a mai spus el.

Cancerul de plămâni este pe departe cea mai frecventă cauză de deces asociată cancerului în Regatul Unit, provocând circa o cincime din totalul deceselor legate de cancer. Cancerul de plămâni, cancerul de intestin şi cancerul de sâni sunt asociate cu 45% dintre decesele provocate de cancer în Regatul Unit, potrivit NHS.

Compania americană din domeniul ştiinţelor vieţii Illumina Inc a anunţat luna trecută că a finalizat achiziţia Grail contra sumei de 7,1 miliarde de dolari. Illumina a spus că va administra Grail separat de celelalte afaceri ale sale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: