„În următoarele zile voi depune la parlament echipa și programul de guvernare”. Reacția lui Igor Grosu după decizia CC
Full Article 2 minutes read

„În următoarele zile voi depune la parlament echipa și programul de guvernare”. Reacția lui Igor Grosu după decizia CC

Igor Grosu, desemnat la funcția de prim-ministrul al Republicii Moldova, a venit cu o reacție după ce Curtea Constituțională a anunțat că decretul semnat de Maia Sandu privind desemnarea acestuia la funcția de prim-ministru, corespunde Constituției.

Grosu a menționat că în scurt timp va prezenta programul de guvernare și echipa de potențiali miniștri.

„Am luat act de decizia Curții Constituționale. În următoarele zile voi depune la Parlament echipa și programul de guvernare. Așa cum am promis, prioritatea noastră imediată este scoaterea țării din criza sanitară și economică și curățarea instituțiilor statului”, a scris Igor Grosu într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe 22 martie.

Amintim că pe 16 martie, șefa statului a inițiat noi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare, în vedere găsirii unei soluții pentru depășirea crizei politice. În timpul discuțiilor dintre Maia Sandu și reprezentanții PSRM, Mariana Durleșteanu a anunțat că nu mai vrea să preia funcția de premier. La scurt timp după acest anunț, șefa statului l-a desemnat pe deputatul PAS Igor Grosu în această funcție.

În debutul ședinței parlamentului din 18 martie, liderul fracțiunii PSRM Corneliu Furculiță a anunțat crearea unei noi majorități parlamentare care îl propune pe Vladimir Golovatiuc, ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, la funcția de prim-ministru. De asemenea, deputatul socialist a anunțat că majoritatea parlamentară o invită pe președinta țării Maia Sandu la noi consultări.

Administrația prezidențială a răspuns că Maia Sandu ar putea lansa noi discuții pentru desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru numai după ce vor fi „consumate” efectele decretului privind numirea lui Igor Grosu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: