Încă 9 percheziții în dosarul „Bismobil Kitchen”. Ce au descoperit polițiștii
Full Article 2 minutes read

Încă 9 percheziții în dosarul „Bismobil Kitchen”. Ce au descoperit polițiștii

Oamenii legii au descins încă la 9 adrese în dosarul „Bismobil Kitchen”. Astfel, au fost stabilite și alte persoane implicate în schema infracțională. 

În urma perchezițiilor, au fost confiscate documente contabile, înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, purtători electronici de informație pe care se păstrează urmele infracțiunilor, contracte, facturi și alte obiecte care au importanță pe cauza penală.

Actualmente se întreprind toate măsurile și acțiunile necesare în scopul acumulării probatoriului pe cauzele penale inițiate.

Amintim că fondatorul Bismobil Kitchen, compania care ar fi păgubit sute de clienți în Republica Moldova și România, a fost prins de oamenii legii. Mihail Șaran a fost reținut pe 19 ianuarie la Aeroportul Chișinău, în timp ce încerca să părăsească țara. Acesta își va petrece următoarele 20 de zile în arest preventiv la Penitenciarul 13.

Neregulile au început acum trei luni în România. Presa de acolo scrie că mii de români au rămas fără bani și mobilă. Potrivit Știri de Cluj, până acum au fost depuse 54 de plângeri la poliție, iar în 15 cazuri a fost inițiat dosar penal pentru înșelăciune.

Totodată, Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor informează consumatorii cu privire la suspiciunile de înșelătorie în privința companiei Bismobil Kitchen.

Pe 27 ianuarie, încă cinci persoane din cadrul companiei „Bismobil Kitchen”, cu rol de contabili și agenți de vânzare, au fost reținuți pe 27 ianuarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: