Dovadă că Plahotniuc nu se mai află în SUA? Ar fi plecat pe 28 august
Full Article 2 minutes read

Dovadă că Plahotniuc nu se mai află în SUA? Ar fi plecat pe 28 august

Fostul lider al Partidului Democrat (PDM), Vladimir Plahotniuc, ar fi părăsit SUA pe 28 august. Despre acest lucru anunță Ziarul de Gardă, care face referire la datele deschise ale organelor pentru securitate internă ale SUA, unde poate fi accesat și istoricul intrărilor și ieșirilor cetățenilor.

Istoricul călătoriilor mai arată că, anterior, Plahotniuc a intrat pe teritoriul SUA la 15 iunie.

Amintim că liderul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi a anunțat în urmă cu puțin timp că Vladimir Plahotniuc s-ar afla în orașul Istanbul din Turcia. Usatîi a mai scris că fostul lider al PDM s-ar întâlni zilnic cu politicieni din Republica Moldova, inclusiv cu „intermediari trimiști de Dodon”. Contactată de NM, șefa serviciului de presă al administrației prezidențiale a refuzat să comenteze informațiile.

Săptămâna trecută, avocatul Igor Popa a declarat că s-a întâlnit cu Vladimir Plahotniuc în SUA și că acesta i-ar fi spus că intenționează să se întoarcă în Republica Moldova până la sfârșitul anului.

Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, după ce Partidul Democrat a pierdut majoritatea parlamentară.

Pe 18 mai 2020, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că Vladimir Plahotniuc ar fi unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului. Acesta a precizat că fostul președinte al Partidului Democrat a obținut peste 100 mln de dolari în mod fraudulos.

Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

În iulie, Procuratura Generală a anunțat că Interpol a refuzat includerea fostului lider PDM în lista persoanelor anunțate în căutare internațională și a decis radierea datelor acestuia din bazele de date ale organizației.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: