Încă o șansă pentru noii deputați propuși de PAS și BCS. Când reia Curtea Constituțională examinarea validării mandatelor
Full Article 2 minutes read

Încă o șansă pentru noii deputați propuși de PAS și BCS. Când reia Curtea Constituțională examinarea validării mandatelor

Curtea Constituțională se reunește din nou în ședință, pentru a examina validarea a două mandate de deputat, pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). Magistrații de la Înalta Curte vor examina sesizarea marți, 16 ianuarie, cu începere de la ora 10:00.

Amintim că Comisia Electorală Centrală (CEC) a propus Curții validarea mandatelor de deputat a candidaților supleanți Ion Poia de pe lista Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” și Svetlana Popa, pe lista Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

Curtea Constituțională s-a întrunit pe 28 decembrie 2023 în ședință pentru a valida cele două mandate de deputat, însă a amânat în cele din urmă examinarea cauzei, după ce la adoptarea hotărârii privind validarea mandatelor de deputat s-a constatat paritate de voturi. Magistrații CC s-au întrebat atunci dacă Svetlana Popa, fostă consilieră în Consiliul Municipal Chișinău din partea socialiștilor, poate deține mandatul de deputat, în condițiile în care socialista a fost găsită anterior vinovată de exces de putere în dosarul planurilor urbanistice zonale, a fost amendată cu 3000 lei, iar mandatul de consilier municipal a fost pus pe pauză. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: