Încă un sportiv din Moldova s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris
Full Article 2 minutes read

Încă un sportiv din Moldova s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Mihail Latîșev este al patrulea judocan moldovean calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Se întâmplă după ce sportivul a obținut locul I la Marrakech African Open 2024. Anunțul a fost făcut pe 2 iunie de judocanul moldovean Valeriu Duminică. 

„Felicitări pentru Mihail Latîșev care a devenit campion (81 kg) la Cupa Mondială din Maroc! Datorită acestui rezultat Mihail Latîșev își asigură participarea la Jocurile Olimpice din Paris!”, a menționat Valeriu Duminică.

El a mai spus că Federația de Judo a Republicii Moldova are în total patru sportivi calificați la Jocurile Olimpice din Paris: Denis Vieru, Petru Pelivan, Adil Osmanov și Mihail Latîșev.

Amintim, în februarie 2024, judocanul Mihail Latîșev a ocupat locul 5 la Grand Slam-ul de la Paris. El i-a învins pe chilianul Jorge Perez, ucraineanul Mihailo Svidrak, germanul Timo Cavelius și kazahul Abylaikhan Zhubanazar. În meciul pentru medalia de bronz a categoriei de greutate 81 kg, el a cedat în fața canadianului Francois Gauthier Drapeau. Detalii AICI. În 2023, judocanul Latîșev a cucerit medalia de bronz la Grand Prix-ul Portugaliei. El a obținut 4 victorii în categoria de greutate 81 kg, cu francezul Arnaud Aregba, portughezul Joao Fernando, olandezul Frank De Wit și israelianul Sagi Muki. Iar în 2022, Latîșev a cucerit medalia de aur la Cupa Europei de tineret. Tot în 2022, judocanul Mihail Latîșev a devenit campion mondial de tineret.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: