Incendiu într-un spital din Rusia. Focul a curpins o secție unde erau tratați pacienți cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Incendiu într-un spital din Rusia. Focul a curpins o secție unde erau tratați pacienți cu COVID-19

Trei persoane au murit în urma unui incendiu care s-a produs în noaptea de 9 iunie într-un spital din orașul Reazan, Rusia. Flăcările au izbucnit în secția Reanimare, scrie Novaya Gazeta.

Potrivit primelor informații, victimele s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Una dintre acestea a murit în ambulanță. Alți 11 oameni au avut de suferit, inclusiv o asistentă medicală care ajuta pacienții să iasă din clădire. Agenția TASS scrie că femeia a suferit arsuri pe 75% din suprafața corpului.

Pompierii au fost alertați la ora 3:36. Totul s-a întâmplat într-un salon unde erau tratați pacienții infectați cu coronavirus. Salvatorii au evacuat 35 de persoane.

Potrivit TASS, flăcările au pornit de la un aparat pentru ventilația artificială a plămânilor. Oamenii legii au inițiat un dosar penal pentru „ucidere din culpă”.

***

Pe parcursul ultimului an, au izbucnit mai multe incendii în secțiile unde erau tratați pacienți infectați cu coronavirus. Astfel, la începutul lunii mai, cel puțin 18 pacienți infectați cu coronavirus au decedat în urma unui incendiu care s-a produs într-un spital din statul Gujarat, India.

În aprilie, peste 80 de oameni au murit din cauza unui incendiu care s-a produs într-un spital din Irak.

La fel, patru oameni au murit în urma unui incendiu care s-a produs în noaptea spre 4 februarie într-un spital de boli infecțioase din regiunea Zaporojie, Ucraina.

Iar în România, s-au produs două incendii la diferență de doar câteva luni, în două spitale unde erau tratați pacienți infectați cu COVID-19. Tragediile sau produs în luna februarie 2021 și noiembrie 2020.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: