Inga Grigoriu răspunde criticilor Procuraturii și îl invită pe Stoianoglo la audieri publice
Full Article 2 minutes read

Inga Grigoriu răspunde criticilor Procuraturii și îl invită pe Stoianoglo la audieri publice

Deputata Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Inga Grigoriu a venit pe 19 decembrie cu o reacție la comunicatul publicat în ajun de Procuratura Generală (PG). Într-o postare pe pagina sa de Facebook, aceasta susține că reprezentanții instituției ar fi în „autoizolare de realitățile societății”. Totodată, parlamentara l-a anunțat pe procurorul general Alexandr Stoianoglo că este așteptat la audierile publice organizate de Comisia „Laundromat”.

Deputata Platformei DA, Inga Grigoriu, care este președinta Comisiei de anchetă a dosarului „Laundromat”, a amintit că șeful PG Alexandr Stoianoglo  a deținut funcția de deputat în parlamentul Republicii Moldova între anii 2009–2010 și a fost vicepreședinte al Parlamentului. Totodată, în timpul celui de-al doilea mandat de deputat, între anii 2010–2014, acesta a fost președinte al Comisiei parlamentare pentru securitatea statului, apărare și ordine publică, respectiv și membru al Consiliului Suprem de Securitate.

„Vrem să cunoaștem cu toții ce știți despre operațiunea de spălare a banilor murdari în proporție colosală prin intermediul instituțiilor financiar-bancare și instanțelor judecătorești din R. Moldova, petrecută în anii 2010–2014. Sperăm că veți da curs invitației noastre”, a mai scris Grigoriu.

Reacția vine după ce, pe 18 decembrie Procuratura Generală a dezmințit declarațiile deputatei Inga Grigoriu și a șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care susțin că s-ar încerca „clasarea dosarului „laundromatului rusesc””. Reprezentanții instituției susțin că este vorba despre o tentativă de manipulare din partea „unor penali, susținuți de unii actori politici” și au amintit că Inga Grigoriu nu deține studii juridice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: