Interpretul rus Oleg Gazmanov lansează un post de radio „patriotic”
Full Article 3 minutes read

Interpretul rus Oleg Gazmanov lansează un post de radio „patriotic”

Interpretul rus Oleg Gazmanov, care susține deschis războiului Rusiei în Ucraina, a anunțat că își propune să lanseze propriul post de radio și un centru de producție, pentru a promova „muzica patriotică”. Acțiunea este o continuitate a proiectului național „Rodniki”, lansat de Gazmanov la începutul anului, și în care Kremlinul a investit deja, prin intermediul granturilor, peste 40 milioane ruble rusești, echivalentul a aproape 390 mii euro, scrie Agenstvo.  

Potrivit sursei citate, Gazmanov a făcut anunțul pe 1 august, în timpul unei întâlniri cu finaliștii concursului „Rodniki”. El a declarat că intenționează să-i promoveze prin noi platforme. „Vrem să fiți afișat în diferite locații muzicale, astfel încât canalele federale și posturile de radio să vă observe. Apoi vom deschide propriul centru de producție, care va aduna noi poeți, compozitori și cântăreți, va crea clipuri, propria noastră etichetă, pentru a vă promova munca în toată țara”, a spus cântărețul.

Gazmanov a mai menționat că propriul său radio va deveni o parte importantă a proiectului. El a explicat necesitatea lansării postului prin faptul că posturile de radio existente nu vor să redea cântece patriotice. Muzicianul a dat chiar un exemplu când un post de radio, pe care nu l-a numit, a refuzat să pună muzică pentru participanții la așa zisa operațiune specială din Ucraina, cum numește Rusia războiul pe care l-a declanșat în țara vecină.

Producătorul general al proiectului „Rodniki”, Elena Ulianova, a declarat că proiectul este acum doar la etapa inițială, iar organizatorii săi plănuiesc să creeze un centru de producție, un post de radio și echipe de propagandă, care vor călători prin țară.

Din declarațiile lui Gazmanov și Ulianova, interpreții care vor evolua la noul radio și vor călători prin țară în echipe de propagandă vor fi participanții la proiectul „Rodniki”. Potrivit cântărețului rus, există o mulțime de oameni care doresc să ia parte la proiect – în timpul competiției, organizatorii ar fi primit peste 20 de mii de cântece, spun Gazmanov.

„Sentimentul că am vrut să combinăm Rodniki într-un râu, dar barajul tocmai s-a rupt. A apărut un număr mare de cântece”, a spus cântăreața.

După invadarea Ucrainei, autoritățile ruse au început să finanțeze activ propaganda și proiecte pro-război prin granturi. Fondul Prezidențial pentru Inițiative Culturale special în acest scop a început să organizeze concursuri speciale, prin care numai în 2022 a alocat un miliard de ruble. Datorită acestor fonduri, proiectul lui Oleg Gazmanov a primit finanțare, pe care, potrivit cântărețului, nu le-a putut lansa înainte de începerea războiului.

În toamna anului 2022, Fundația pentru Egalitatea de Șanse a Elenei Ulianova a primit primul grant de aproape 17 milioane de ruble pentru proiectul Rodniki. În vara anului 2023, al doilea – deja cu 24,5 milioane de ruble. Oleg Gazmanov este prezentat pe site-ul proiectului ca ideolog și director artistic al acestuia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: