Ion Ceban: Am fost propus de MAN spre desemnare la funcția de primar al Chișinăului 
Full Article 3 minutes read

Ion Ceban: Am fost propus de MAN spre desemnare la funcția de primar al Chișinăului 

Liderul Partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN) Ion Ceban, tot el primar al capitalei, a anunțat că a fost propus „spre desemnare la funcția de primar general al municipiului Chișinău pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie”.

Astăzi, în cadrul conferinței Organizației Teritoriale a municipiului Chișinău MAN, am fost propus spre desemnare la funcția de Primar general al municipiului Chișinău pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie. Mulțumesc pentru încrederea acordată, pentru suport și sunt mândru de echipa pe care o conduc”, a scris Ceban pe 17 septembrie, pe rețelele de socializare.

Tot astăzi, a adăugat Ceban, a fost prezentată spre desemnare echipa MAN pentru Consiliul Municipal Chișinău și echipele MAN pentru Consiliile Locale din suburbii și propuși spre desemnare candidații pentru suburbii.

Partidul MAN are cei mai buni specialiști în toate domeniile care sunt gata să muncească, să se implice pentru dezvoltarea Chișinăului și suburbiilor”, a menționat Ceban.

***

De menționat că până acum primarul de Chișinău Ion Ceban nu a anunțat oficial dacă va participa sau nu la scrutinul electoral din 5 noiembrie. Anterior, el a spus în cadrul unei emisiuni televizate că intenționează să candideze pentru un nou mandat.

Recent, Ceban s-a arătat indignat de raportul Promo-LEX. Asociația a prezentat primele concluzii cu privire la scrutinul din 5 noiembrie, fiind vizat și MAN în raport. Într-o reacție, Ceban a menționat că „MAN nu a desemnat niciun candidat” și a solicitat să fie exclus partidul „din lista formațiunilor, care, într-adevăr, au admis încălcări”.

La alegerile generale locale din 5 noiembrie 2023 curent vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

Politicienii care au anunțat deja că vor candida la alegerile generale din 5 noiembrie, pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău:

 • Ruslan Codreanu – Partidul Puterea Oamenilor;
 • Anatol Usatîi – Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei;
 • Constantin Butucel – Partidul Acasă Construim Europa (PACE);
 • Lilian Carp – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS);
 • Mihail Bagas – Mișcarea social-politice Liga Orașelor și Comunelor;
 • Ion Bulgac – Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB);
 • Victor Chironda – Platforma Demnitate și Adevăr (DA);
 • Ion Purice – Partidul Liberal (PL);
 • Vadim Brînzaniuc – Partidul Social Democrat European (PSDE);
 • Adrian Albu – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM);
 • Mihail Polianschi – Partidul „Congresul Civic”,
 • Ion Ștefăniță – Mișcarea „Respect Moldova”;
 • Diana Caraman – Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM);
 • Vasile Bolea – Partidul „Renaștere”
 • Teodor Cârnaț – candidat independent;
 • Oleg Burlacu – Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM).
 • Andrei Donică – Mișcarea Profesioniștilor Speranța.
 • Anatol Usatîi – Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM).

***

Primarul capitalei Ion Ceban a anunțat crearea Mișcării Alternativa Națională încă pe data de 30 decembrie 2021. La aproape un an, pe 23 august 2021, de la tribuna municipalității, Ceban a anunțat că MAN va fi o mișcare politică. Edilul de Chișinău spunea că noua formațiune, care își propune a fi una pro-europeană, „va apăra interesele tuturor cetățenilor Republicii Moldova”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: