Ion Ceban vrea „pași rapizi” în integrarea Moldovei în UE: „Noi suntem gata să depunem toate eforturile necesare”
Full Article 2 minutes read

Ion Ceban vrea „pași rapizi” în integrarea Moldovei în UE: „Noi suntem gata să depunem toate eforturile necesare”

Primarul ales al Chișinăului, Ion Ceban, a salutat recomandarea Comisiei Europene privind începerea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova. Într-un mesaj pe Facebook, Ceban a declarat că este gata să depună toate eforturile pentru ca țara noastră să se integreze în Uniunea Europeană „cu pași rapizi”.

Salutăm recomandarea de astăzi a Comisiei Europene cu privire la inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Pledăm pentru ca toate recomandările să fie realizate cât mai curând de către autoritățile de la Chișinău, astfel, ca să mergem cu pași rapizi în procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Noi suntem gata să depunem toate eforturile necesare care țin de competența noastră”, a scris Ceban pe Facebook.

Precizăm că Comisia Europeană a recomandat, pe 8 noiembrie, Uniunii Europene să înceapă discuțiile privind aderarea Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Ursula von dar Leyen, președinta Comisiei Europene.

***

În context, amintim că, în trecut, Ion Ceban a fost membru al Partidului Comuniștilor (PCRM) și Partidului Socialiștilor (PSRM) – formațiuni de orientare pro-rusă. Acesta a pledat împotriva aderării Republicii Moldova la UE, a organizat proteste la Bruxelles și a promovat integrarea țării noastre în Uniunea Vamală. În 2019, acesta a devenit primar de Chișinău pe listele PSRM, însă, între timp a părăsit formațiunea. Ulterior, în ianuarie 2023, Ion Ceban și-a înregistrat propriul partid – Mișcarea Alternativă Națională – declarat pro-european. Pe 5 noiembrie 2023, acesta câștigat un nou mandat de primar al capitalei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: