Ion Chicu a avut o întâlnire cu premierul rus Mihail Mișustin. Despre ce au discutat aceștia 
Full Article 1 minutes read

Ion Chicu a avut o întâlnire cu premierul rus Mihail Mișustin. Despre ce au discutat aceștia 

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întâlnire cu Mihail Mișustin, premierul Federației Ruse, se anunță într-un comunicat al guvernului, astăzi, 31 ianuarie. În cadrul discuțiilor, acesta a solicitat omologul său rus să susțină cererea Republicii Moldova de a deveni stat membru al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare.

În cadrul discuției, șefii guvernelor au abordat un șir de subiecte prioritare de pe agenda bilaterală, precum oportunitățile de creștere a exportului produselor moldovenești pe piața rusă, aplicarea taxelor vamale la import, simplificarea accesului pe ambele piețe și altele.

Ion Chicu i-a solicitat omologul său rus să susțină cererea Republicii Moldova de a deveni stat membru al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare. La rândul său, Mișustin a reacționat pozitiv.

„Ne bucură interesul companiilor ruse față de piața noastră. Am avut, la Chișinău, o ședință cu președintele BED, în cadrul căreia am discutat posibilitatea finanțării construcției unui hub agroindustrial, dar și disponibilitatea de a finanța alte proiecte”, a declarat Ion Chicu.

Menționăm că premierul Ion Chicu a participat la ședința extinsă a Consiliului Interguvernamental al Uniunii Economice Eurasiatice, care s-a desfășurat în Almaty, Kazahstan.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: