IuteCredit – prima companie de creditare nebancară din Moldova care a lansat un proiect de asigurare. Află ce presupune acesta
Full Article 3 minutes read

IuteCredit – prima companie de creditare nebancară din Moldova care a lansat un proiect de asigurare. Află ce presupune acesta

Te-ai întrebat vreodată ce se va întâmpla cu creditele tale sau a celor dragi în cazul unui accident întâmplător? Nu, nu ne dorim nici noi să ne punem așa întrebări, însă toate se pot întâmpla, tocmai de aceea ne-am pus sarcina de a avea grijă de consumatorii #iute și am lansat împreună cu Compania de asigurări DONARIS Vienna Insurance Group- Proiectul de asigurare individuală de accidente și de viață.

Este pentru prima dată în Republica Moldova, când persoanelor care dețin un credit pot avea o soluție garantată în situații dificile.

Ce presupune PROIECTUL DE ASIGURARE dezvoltat în parteneriat cu Donaris VIG?

Acest proiect înseamnă că, titularul de poliță de asigurare, în cazul apariției unui eveniment neprevăzut, beneficiază de protecție financiară prin rambursarea ratelor la credit de Donaris (Asigurător) către IuteCredit, astfel datoriile asiguratului nu se vor mai răsfrânge către cei dragi.

Ce cazuri acoperă asigurarea obligațiilor financiare?

– Traumatisme (contuzia, fractura, luxația oaselor, dinților), rănirea, lezarea organelor (parțial sau total)
– Nimerirea unui corp străin în organe şi țesuturi
– Arsurile
– Degerarea
– Leziuni termice provocate de curentul electric (inclusiv de lovitura fulgerului)
– Asfixia
– Înecul
– Compresiunea
– Intoxicarea accidentală acută cu substanțe chimice şi componentele acestora, excluzând cazul în care aceste acţiuni se petrec treptat
– Fracturi de oase, rupturi de muşchi, tendoane, ligamente şi vene, precum şi afecţiuni mecanice ale coloanei vertebrale
– Intoxicarea cu veninul insectelor şi a șerpilor, în rezultatul mușcăturii acestora
– Șocul traumatic
– Acţiuni ilicite ale terţelor persoane ce au afectat integritatea corporala a Asiguratului
– Accidente rutiere, aeriene, etc.

Enumerarea de mai sus este ilustrativă și nu exhaustivă. Nu se asigură evenimntele ce au avut loc în stare de ebrietate, precum si sinucid (inclusiv tentative).

Nu se asigură cazuri în stare de Ebrietate, Cancer, Sinucidere, Covid​! ​

Condițiile pe care trebuie să le întrunească beneficiarul pentru a obține asigurarea individuală și de accidente?

– Creditul nu trebuie să depășească suma de 60 000 de lei.

– Se asigură doar creditele luate în numerar cu prezența fizică la una din filialele IuteCredit (vezi AICI care filială este mai aproape de tine).

Termenul de Valabilitate a asigurării de accidente corespunde cu termenul creditului, dar nu poate depăși 12 Luni.

Atunci cum rămâne cu creditele luate pe o perioadă mai mare sau mai mică decât 12 luni?

Aici avem 2 scenarii:

1.Pentru perioada de închidere prealabilă a creditului se procedează:

Spre exemplu, aveți un credit în valoare de 10 000 MDL pe 12 luni. Ați făcut toate achitările creditului în mod prealabil. Aveți posibilitatea să accesați un credit aprobat automat în valoare de 5000 MDL pe 2 luni, cu asigurarea acestuia GRATUITĂ.

2.Pentru creditele pe o perioada ce depășește 12 luni:

De exemplu, aveți un credit în valoare de 40 000 MDL pe 36 luni, perioada asigurării este 12 luni, astfel se vor asigura cei 40 000 MDL pentru perioada de 12 luni, iar după expirarea asigurării, clientul, la dorință, va solicita să semneze o nouă asigurare.

Costul poliței de asigurare de accidente , se stabileste în dependență de suma creditului accesat, dar aceasta nu va depăși valoarea de 500 de lei.

Pentru mai multe detalii privind obținerea unei polițe de asigurare vă îndemnăm să apelați la numărul 022 801 500.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: