Japonia extinde sancțiunile economice împotriva Rusiei. 164 de tipuri de mărfuri nu vor putea fi exportate în această țară
Full Article 1 minutes read

Japonia extinde sancțiunile economice împotriva Rusiei. 164 de tipuri de mărfuri nu vor putea fi exportate în această țară

Japonia extinde sancțiunile economice împotriva Federației Ruse, interzicând furnizarea a 164 de tipuri de mărfuri către această țară. Informațiile au fost confirmate de Ministerului Economiei al Japoniei, scrie The Moscow Times.

Printre noile mărfuri care au fost incluse în lista sancțiunilor economice și nu pot fi exportate în Rusia se numără uleiul de motor pentru automobile, bateriile cu litiu, plasticul și obiectele din oțel. Restricțiile la export vor intra în vigoare pe 17 aprilie.

De asemenea, Japonia a extins sancțiunile privind importul diamantelor non-tehnice de origine rusă. Interdicția va intra în vigoare pe 10 mai.

Anterior, Guvernul japonez a interzis exportul mașinilor de frezat și strunjit cu control numeric, precum și pieselor de schimb și componente pentru acestea în Rusia. Anul trecut, Japonia a restricționat furnizarea pe piața rusă a mașinilor cu motoare de peste 1,9 litri, a automobilelor hibride și a celor electrice. Iahturi, trenuri, produse din metal, sticlă și țesături au fost, de asemenea, supuse măsurilor restrictive.

Anterior, Tokyo a interzis importul în Rusia de vaccinuri, echipamente medicale, roboți și produse „legate de consolidarea potențialului militar al Rusiei”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: