Joe Biden: Vom începe impunerea de sancțiuni. Dacă Rusia continuă, doar ea va fi responsabilă
Full Article 2 minutes read

Joe Biden: Vom începe impunerea de sancțiuni. Dacă Rusia continuă, doar ea va fi responsabilă

Președintele american Joe Biden a făcut noi declarații astăzi, la Casa Albă, după ce Rusia a aprobat trimiterea de trupe militare în cele două republici separatiste Donețk și Lugansk, a căror independență a recunoscut-o cu o zi în urmă.

Joe Biden a spus că acesta este începutul unei invazii. „Vom începe impunerea de sancțiuni. Este o violare flagrantă a legilor internaționale. Azi anunț primele sancțiuni. Sancțiuni împotriva a două bănci. Rusia nu va mai putea împrumuta bani din Vest”, a spus Biden.

La fel, el a anunțat că va autoriza trupe suplimentare pe flancul de est. „Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO. Acesta este începutul unei invazii a Rusiei în Ucraina. Dacă Rusia continuă, doar ea va fi responsabilă”, a comunicat președintele american.


Preşedintele Vladimir Putin a anunţat luni seară că Rusia recunoaşte provinciile separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, ţară despre care a spus într-un lung discurs cu trimiteri istorice că este condusă de politicieni corupţi marionete ale SUA. Liderul de la Kremlin a cerut camerei superioare a Parlamentului Rusiei să autorizeze trimiterea de trupe în cele două provincii, solicitare aprobată între timp de parlamentarii ruşi.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după o reuniune de urgență a NATO, a spus că ce se întâmplă acum este o escaladare serioasă din partea Rusiei.

„Afectează orice șansă de a găsi o soluție la conflict. Rusia subminează suveranitatea integritatea Ucrainei. Rusia a făcut exact ceea ce am avertizat – a crescut forța militară în jurul Ucrainei, iar recunoașterea celor două republici se adaugă la acest comportament amenințător. Ce se întâmplă în Ucraina este o criză creată doar de Rusia. Suntem solidari cu poporul ucrainean și guvernul său”, a declarat secretarul general al NATO.

Tot el a făcut apel Rusiei să detensioneze situația și să se angajeze în eforturi diplomatice.

Miniştrii de externe ai ţărilor membre ale Uniunii Europene au convenit să impună sancţiuni împotriva a 27 de oficiali şi entităţi din Rusia, printre care bănci şi sectorul de apărare rus, precum să şi limiteze accesul Rusiei la pieţele de capital europene, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut independenţa teritoriilor separatiste din estul Ucrainei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: