Judecătorii din Peru îl învinuiesc pe Bill Gates de crearea pandemiei de coronavirus
Full Article 2 minutes read

Judecătorii din Peru îl învinuiesc pe Bill Gates de crearea pandemiei de coronavirus

Trei judecători ai Curții de Apel din provincia Chincha y Pisco din Peru îi acuză pe fondatorul Microsoft Bill Gates, pe membrii familiei Rockfeller și pe miliardarul american George Soros de crearea pandemiei de coronavirus, scrie portalul Meduza, care citează presa locală.

La această concluzie au ajuns trei judecători din Peru, în data de 21 decembrie. Hotărârea are legătură cu apelul asupra prelungirii mandatului de arest al unui individ acuzat de viol. În cadrul dosarului sunt prezentate informații despre o presupusă conspirație, potrivit căreia, „autorii ordinii mondiale” și „elitele criminale care domină lumea” au creat pandemia de coronavirus.

Pe de altă parte, OSMA – o instituție de stat responsabilă de controlul asupra justiției din Peru a inițiat o anchetă pe numele judecătorilor care au emis această decizie.

***

În legătură cu pandemia de coronavirus au apărut numeroase teorii ale conspirației privind proveniența „artificială” a infecției. De crearea acesteia au fost învinuiți Bill Gates, CIA sau autoritățile din China. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține că virusul s-a transmis la oameni de la lilieci și nu a fost creat într-un laborator.

De asemenea, a apărut o versiune, conform căreia, fondatorul Microsoft Bill Gates ar vrea să cipeze oamenii prin vaccinul împotriva Covid-19, pentru a controla populația lumii. La rândul său, Bill Gates a declarat că îi este greu să nege astfel de informații, pentru că sunt „prea stupide și ciudate”.

Mai multe detalii despre versiunile privind apariția pandemiei de coronavirus, vehiculate în Republica Moldova, puteți citi în materialul NM „Epidemia invizibilă. Cum și de ce fake-urile devin virale”. Articolul a fost apreciat de către Clubul de Presă de la Chișinău cu „Mărul de Aur” pentru cel mai bun long read al anului 2020 .

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: