foxnews.com

Judecătorii din Peru îl învinuiesc pe Bill Gates de crearea pandemiei de coronavirus

Trei judecători ai Curții de Apel din provincia Chincha y Pisco din Peru îi acuză pe fondatorul Microsoft Bill Gates, pe membrii familiei Rockfeller și pe miliardarul american George Soros de crearea pandemiei de coronavirus, scrie portalul Meduza, care citează presa locală.

La această concluzie au ajuns trei judecători din Peru, în data de 21 decembrie. Hotărârea are legătură cu apelul asupra prelungirii mandatului de arest al unui individ acuzat de viol. În cadrul dosarului sunt prezentate informații despre o presupusă conspirație, potrivit căreia, „autorii ordinii mondiale” și „elitele criminale care domină lumea” au creat pandemia de coronavirus.

Pe de altă parte, OSMA – o instituție de stat responsabilă de controlul asupra justiției din Peru a inițiat o anchetă pe numele judecătorilor care au emis această decizie.

***

În legătură cu pandemia de coronavirus au apărut numeroase teorii ale conspirației privind proveniența „artificială” a infecției. De crearea acesteia au fost învinuiți Bill Gates, CIA sau autoritățile din China. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține că virusul s-a transmis la oameni de la lilieci și nu a fost creat într-un laborator.

De asemenea, a apărut o versiune, conform căreia, fondatorul Microsoft Bill Gates ar vrea să cipeze oamenii prin vaccinul împotriva Covid-19, pentru a controla populația lumii. La rândul său, Bill Gates a declarat că îi este greu să nege astfel de informații, pentru că sunt „prea stupide și ciudate”.

Mai multe detalii despre versiunile privind apariția pandemiei de coronavirus, vehiculate în Republica Moldova, puteți citi în materialul NM „Epidemia invizibilă. Cum și de ce fake-urile devin virale”. Articolul a fost apreciat de către Clubul de Presă de la Chișinău cu „Mărul de Aur” pentru cel mai bun long read al anului 2020 .

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screenshot

30 de ani de la aderarea R. Moldova la Consiliul Europei. Popșoi: „A fost un pilon esențial al progresului nostru” (VIDEO)

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a transmis pe 13 iulie un mesaj cu ocazia împlinirii a trei decenii de la aderarea Republicii Moldova la Consiliului Europei. Diplomatul a menționat că Consiliul Europei a fost un „pilon esențial” al progresului Republicii Moldova și și-a exprimat convingerea că parteneriatul din acestea va continua să fie unul solid.

Pe 13 iulie 1995, Republica Moldova făcea un pas esențial pe calea democrației, a statului de drept, a respectului pentru drepturile omului, integrându-se într-o familie de valori care ne-a inspirat și sprijinit constant în procesul de consolidare instituțională și transformare democratică. Trei decenii mai târziu, putem spune cu certitudine că parteneriatul cu Consiliul Europei a fost un pilon esențial al progresului nostru. Grație cooperării strânse și susținute, am reușit să avansăm reforme importante în justiție, combaterea corupției, protecția drepturilor omului, libertatea presei și guvernarea democratică. (…) Privim înainte cu încredere, convinși că acest parteneriat va continua să fie solid, constructiv și orientat spre viitorul european al țării noastre”, a transmis ministrul de Externe.

De asemenea, Mihai Popșoi a mulțumit, în numele Guvernului Republicii Moldova, Consiliului Europei pentru solidaritate, expertiză și sprijin „constant” acordat în acești 30 de ani.

Consiliul Europei este o organizație internațională, interguvernamentală și regională, care a fost creată la 5 mai 1949. Consiliul Europei reunește 46 de state membre și o serie de state cu statut de observator (SUA, Mexic, Israel, Canada, Vatican, Japonia).

Acesta are două dimensiuni: una federalistă, reprezentată de Adunarea Parlamentară, alcătuită din parlamentari proveniți din parlamentele naționale, și cealaltă, interguvernamentală, întruchipată de Comitetul Miniștrilor, alcătuit din miniștrii de externe ai statelor membre. Comitetul Miniștrilor reprezintă organismul de decizie al Consiliului Europei.

Republica Moldova a deținut pentru prima dată președinția Comitetului de Miniștri în perioada mai-noiembrie 2003. Atunci țara noastră a devenit prima țară din spațiul CSI care a deținut această poziție. O a doua președinție este programată pentru noiembrie 2025 – mai 2026.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: