Leafă de 38 000 lei pentru președintele interimar al CSM: „Salariul meu nu este la fel ca al fiecărui judecător”
Full Article 2 minutes read

Leafă de 38 000 lei pentru președintele interimar al CSM: „Salariul meu nu este la fel ca al fiecărui judecător”

Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Sergiu Caraman, a ridicat luna trecută un salariu de 38 000 de lei. Informația a fost confirmată chiar de Sergiu Caraman, în cadrul ediției din 18 ianuarie a emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.  Caraman a menționat că salariul mare se datorează faptului că a promovat Pre-Vettingul.

Trebuie de menționat că salariul meu nu este salariul care este ridicat de fiecare judecător din țară. Pentru că eu am promovat procedura de Pre-vetting. Salariul meu care l-am primit luna trecută se ridică la 38 000 de lei, la card. Dar țin să menționez că este vorba de salariul de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Este cel mai mare salariu plătit în sistemul de justiție de la noi din țară. Și în plus am promovat procedura de Pre-vetting”, a declarat Caraman.

Totodată, președintele interimar al CSM a menționat că un judecător din cadrul Curții Supreme de Justiție, care a promovat procedura de Vetting, la fel are un salariu de aproximativ 38 de mii de lei.

Un judecător din prima instanță, care a trecut testul integrității și profesionalismului în fața comisiei de evaluare, are un salariu de aproximativ 28-30 de mii de lei. Până la Vetting, salariul unui judecător din prima instanță constituia 17 mii de lei.

După procedura de Pre-Vetting și Vetting salariul de judecător va fi unul decent, a subliniat Caraman.

În iulie 2023, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nina Cernat, a demisionat din funcție. Astfel, fotoliul de președinte interimar a fost ocupat de Sergiu Caraman. Pentru candidatura acestuia și-au dat votul atunci șapte membri CSM.

Sergiu Caraman a fost ales membru al Consiliului Superior al Magistraturii pe 2 mai 2023, pentru un mandat de 6 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: