Liberalii din CMC îi cer lui Ceban să retragă autorizația pentru protestul lui Șor din fața Parlamentului. „O bătaie de joc”
Full Article 3 minutes read

Liberalii din CMC îi cer lui Ceban să retragă autorizația pentru protestul lui Șor din fața Parlamentului. „O bătaie de joc”

Fracțiunea Partidului Liberal (PL) din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) îi cere primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, să retragă autorizația pentru protestul cu corturi din fața Parlamentului, organizat de deputatul fugar Ilan Șor. PL susține că oamenii care manifestează din 18 septembrie ar fi, de fapt, folosiți, pentru a crea destabilizare și provocări.

„Oamenii sunt folosiți pentru a face tot felul de provocări. (…) Nu există niciun spirit protestatar azi. Fracțiunea PL din CMC cere primarului să retragă autorizația pentru așa-numitul protest. Protest și revoluție cu karaoke nu poate fi. Ceea ce se întâmplă acolo e o provocare prin care se vede mâna serviciilor secrete, în special a celor ruse. E o bătaie de joc”, a declarat consilierul municipal din partea PL, Ion Cebanu, în cadrul ședinței CMC de azi, 28 septembrie.

„Nu trebuie să acuzați oamenii din Republica Moldova și să îi deziceți de dreptul constituțional de a protesta împotriva prețurilor ridicate”, a declarat, în replică, vicepreședintele fracțiunii municipale a Partidului „ȘOR”, Dinari Cojocaru.

Amintim că mii de simpatizanți și membri ai Partidului „ȘOR”, condus de deputatul fugar Ilan Șor, s-au adunat pe 18 septembrie în fața Președinției. Manifestanții au scandat lozinci împotriva președintei Maia Sandu și a Guvernului Gavrilița, cerând demisia conducerii de vârf a țării și declararea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate. Atunci, fruntașii formațiunii politice au declarat proteste continue în fața Parlamentului, până când guvernarea nu va da curs revendicărilor înaintate. În acest sens, Partidul „ȘOR” a instalat zeci de corturi în fața Legislativului, de unde protestează deja a 11 zi la rând.

La rândul lor, PAS – partid aflat la guvernare – a precizat într-un comentariu pentru NM că nu intenționează să renunțe la guvernare. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a declarat că Șor ar organiza manifestațiile din „bani murdari”. În context, formațiunea politică aflată la guvernare a cerut autorităților de drept să investigheze proveniența banilor.

Precizăm în context că Poliția a reclamat, pe 25 septembrie, un comportament „antisocial” al protestatarilor care și-au instalat corturi în fața Parlamentului Republicii Moldova, la comanda Partidului „ȘOR”. Aceștia sunt acuzați că ar bloca trecerea pentru pietoni, ar fuma în locuri nepermise sau ar arunca deșeurile în locuri publice. Poliția a anunțat atunci că a sesizat Primăria Chișinău în legătură cu neregulile admise de manifestanții lui Șor, însă așa și nu ar fi fost luate măsuri în acest sens. Mai mult, Poliția a anunțat atunci că a solicitat intervenția Primăriei mun. Chișinău pentru a recomanda organizatorilor modificarea condițiilor de desfășurare a întrunirii declarate privind locul, forma, ora de desfășurare a întrunirii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: