Lidera „Renaștere”, intervenție la Rossia24: „Colectăm semnături pentru aderarea la Uniunea Eurasiatică, am auzit voința poporului”
Full Article 2 minutes read

Lidera „Renaștere”, intervenție la Rossia24: „Colectăm semnături pentru aderarea la Uniunea Eurasiatică, am auzit voința poporului”

Președinta interimară a Partidului „Renaștere” Natalia Parasca a declarat pentru televiziunea rusă Rossia24 că moldovenii „reacționează cu bucurie la colectarea semnăturilor pentru organizarea unui referendum privind aderarea Moldovei la Uniunea Economică Eurasiatică (UEE). UEE este o alianță economică formată din Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan și Kârgâzstan.

În toate localitățile mari și în raioane se desfășoară colectarea de semnături pentru aderarea la UEE. (…) Oamenii reacționează cu bucurie, foarte pozitiv, la colectarea de semnături – în sfârșit a apărut un partid de opoziție, care a auzit voința poporului”, a declarat aceasta în cadrul unui interviu pentru Rossia24.

Potrivit lui Parasca, aderarea la această uniune aduce „beneficii economice fără pierderea suveranității, o nouă piață pentru mărfurile moldovenești cu o populație de peste 180 de milioane de oameni”.

Politiciana a declarat că autoritățile de la Chișinău obstrucționează în toate modurile posibile colectarea de semnăturilor de către partidul pe care-l conduce, „demolând corturi”. De asemenea, a menționat Parasca, băncile nu vor să deschidă un cont electoral pentru formațiune.

Precizăm că, pe 19 septembrie, Natalia Parasca a avut o întrevedere cu purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe Maria Zaharova. Într-un comunicat, Partidului „Renaștere”, apropiat fugarului Ilan Șor, a declarat că cele două au discutat despre „dezvoltarea cooperării bilaterale” dintre Moldova și Rusia. Discuțiile au vizat, inclusiv „integrarea” țării noastre în UEE.

De menționat că Natalia Parasca a lucrat anterior la fundația de caritate Miron Șor, fondată de oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat de justiția moldovenească la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”.

***

În contextul, declarațiilor privind faptul că autoritățile ar „obstrucționa” colectarea semnăturilor de către Partidul „Renaștere”, menționăm că acestea sunt denaturate.

În luna august curent, mai multe corturi ale formațiunii, unde se colectau semnături pentru declararea drept „neconstituțională” a PAS, într-adevăr au fost demontate de oamenii legii. Motivul însă nu a fost de a împiedica partidul să colecteze semnături. Într-un comentariu pentru NM, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției au precizat atunci că scoaterea corturilor a avut loc din cauza unor încălcări admise de Partidul „Renaștere”, care se referă la distribuirea materialelor electorale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: