Linella împădurește Moldova cu 20 000 de copaci
Full Article 3 minutes read

Linella împădurește Moldova cu 20 000 de copaci

În cei 20 ani de activitate, rețeaua de magazine Linella a demonstrat că nu sunt doar prima și cea mai mare rețea națională, cu 120 magazine pe întreg teritoriul țării, dar sunt și responsabili și se dezvoltă cu grijă față de oameni, față de mediul înconjurător și întreaga societate.

Pe parcursul anilor s-au alăturat întotdeauna inițiativelor sociale cu impact sporit în comunitate și tocmai din acest motiv, în acest an au susținut proiectul realizat de ONG-ul Împădurim Moldova, contribuind cu 20 000 puieți de copaci, pentru plantarea acestora în apropierea satului Pohrebea.

În ultimul weekend din această toamnă, echipa Linella și familiile acestora au dat startul unei tradiții pe care își propun să o ducă mai departe în fiecare an, și au plantat primii 1450 puieți de stejari din „Pădurea Linella”. Plantarea acestei păduri, pe lângă contribuția sa naturală – reducerea emisiei de CO2, va proteja locuitorii satului Pohrebea de inundații, deoarece este amplasată mai sus, pe panta de deasupra satului și va absorbi, și reține debitele de apă în timpul ploilor.

Linella împădurește Moldova cu 20 000 de copaci

Maria Movileanu, Director comercial Linella:

„Noi suntem rețeaua Linella, rețea sută la sută moldovenescă și ne-am hotărât să împădurim Moldova. Rețeaua Linella participă la diverse proiecte sociale și de sustenabilitate. Anul acesta împlinim 20 ani de activitate în Republica Moldova și ne-am propus să împădurim satul Pohrebea care are risc de inundații, cu 20000 de copaci. Pentru această acțiune am mobilizat echipa de angajați Linella care au venit cu familia de la mic la mare și după cum observați am dat startul acestei acțiuni, care trebuie continuată cu utilaje agricole până la atingerea numărului de 20000.”


Plantarea pădurii trebuia să înceapă mult mai devreme, însă din cauza lipsei precipitațiilor în luna noiembrie, pământul era prea uscat și acțiunea risca să fie compromisă, iar angajamentul celor de la ONG-ul Împădurim Moldova și rețeaua de magazine Linella a fost să planteze o pădure de stejari cu grijă maximă și pierderi minime. Plantarea stejarilor va continua cu utilaje agricole până se vor umple rândurile noii păduri din Pohrebea cu 20 000 de copaci.

Alexei Zgardan, Senior manager categorie Linella:

„Mă bucur foarte mult că astăzi cu colegii din echipa Linella participăm la înverzirea împrejmuirilor satului Pohrebea, ceea ce va duce la stoparea alunecărilor de pe acest teritoriu și respectiv arătăm un exemplu bun generaților care ne urmează și vom urmări cu atenție cum se vor dezvolta și cum vor crește copacii din această regiune.”

Linella împădurește Moldova cu 20 000 de copaci

Sperăm că acest gest, de răspândire a faptelor bune, din partea echipei Linella, să fie un exemplu pentru mai multe companii din Moldova, pentru că doar împreună putem contribui la îmbunătățirea calității mediului.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: