Litvinenco, Robu și Rusu, împreună la Bruxelles. Sectorul justiției și lupta contra corupției, pe agenda discuțiilor
Full Article 2 minutes read

Litvinenco, Robu și Rusu, împreună la Bruxelles. Sectorul justiției și lupta contra corupției, pe agenda discuțiilor

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinencu, directorul CNA, Iulian Rusu, împreună cu procurorul general interimar, Dumitru Robu, se află într-o vizită de lucru la Bruxelles. În cadrul întrevederilor cu oficiali europeni au fost abordate mai multe subiecte de actualitate și aspecte ce țin de sectorul justiției și lupta contra corupției.

Vom depune toate eforturile pentru a parcurge pașii, propuși de Comisia Europeană în Opinie, în special în partea ce ține de investigarea cauzelor de corupție, confiscarea averilor obținute ilegal. Vom continua să oferim expertiza anticorupție pentru proiectele de acte normative în eforturile noastre de a preveni ulterioare acte de corupție” a declarat Rusu.

La rândul său, Sergiu Litvinenco a declarat că oficialii europeni au salutat reformele inițiate, inclusiv reforma de pre-vetting, care a fost elaborată și se implementează în comun cu partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova.

Am convenit ca și următoarele procese de reformă să fie promovate în coordonare cu partenerii țării noastre și având expertiza din partea Comisiei de la Veneția. Deși procesul de integrare europeană este unul complex și de durată, lucrurile care urmează a fi făcute pentru a ne apropia de acest deziderat vor fi doar în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova, care își doresc să trăiască într-o țară fără corupție, cu o justiție care să-i apere și în care să le fie respectate drepturile și libertățile”, a comunicat Litvinenco.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: