Litvinenco susține că șeful interimar al PA l-a ajutat pe Platon să părăsească țara. Reacția procurorului Levițki
Full Article 2 minutes read

Litvinenco susține că șeful interimar al PA l-a ajutat pe Platon să părăsească țara. Reacția procurorului Levițki

Deputatul Sergiu Litvinenco susține că șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Vasili Levițki, l-ar fi ajutat pe Veaceslav Platon să părăsească Republica Moldova. La rândul său, Levițki a catalogat declarațiile lui Litvinenco drept „calomnioase și false”. Acesta a mai anunțat că va utiliza „toate mijloacele legale în vederea reparării prejudiciului cauzat”.

„M-am documentat și am înțeles că cel care i-a asigurat culoarul verde pentru Veaceslav Platon de a pleca în afara țării este Vasile Levițki. Omul lui Platon care l-a absolvit de răspundere prin 2001. Au o relație foarte veche. El era cel care se ocupa în Procuratura Anticorupție de toate dosarele în care este vizat Veaceslav Platon”, a spus Litvinenco în platoul emisiunii „Cutia Neagră”.

Ulterior, Vasile Levițki a venit cu o reacție la acest subiect.

„Nu am fost și nu sunt în nicio relație cu cetățeanul Veaceslav Platon. În cariera mea de peste 20 de ani în cadrul organelor Procuraturii nu am avut în procedură și nu am instrumentat cauze penale împotriva cetățeanului Platon și dezavuez afirmațiile și insinuările potrivit cărora ar fi existat vreo cauză în care l-aș fi absolvit de răspundere sau i-aș fi asigurat culoarul verde pentru a pleca din țară”, a spus șeful interimar al Procuraturii Anticorupție.

De asemenea, acesta a declarat că „în calitate de deputat, Sergiu Litvinenco trebuie să-și asume responsabilitatea nu doar pentru faptele și deciziile pe care le ia, ci inclusiv, pentru acuzațiile ofensatoare și nefondate pe care și le permite la adresa cuiva”.

„Prin urmare, având în vedere lucrurile neadevărate, de natură să aducă grave atingeri reputației mele profesionale, dreptului meu la imagine, dar și imaginii sistemului Procuraturii în ansamblul său, îmi rezerv dreptul de a utiliza toate mijloacele legale în vederea reparării prejudiciului cauzat prin retorica deputatului Litvinenco”, a mai spus Levițki.

Pe 18 iulie, omul de afaceri Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova. Avocatul lui Platon, Ion Crețu, a declarat pentru NM că omul de afaceri a zburat la Praga, tranzitând Anglia.

Ulterior, Procuratura Generală a precizat că „actualmente, nu există vreo lucrare pendinte în care se impunea necesitatea aplicării față de cetățeanul Platon, a vreunei măsuri preventive”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: