LIVE Moartea lui Navalnîi, comemorată la Chișinău. Flori la Ambasada Rusiei
Full Article 2 minutes read

LIVE Moartea lui Navalnîi, comemorată la Chișinău. Flori la Ambasada Rusiei

În fața Ambasadei Rusiei din Chișinău a început o acțiune în memoria lui Alexei Navalnîi, opozantul rus a cărei moarte a fost confirmată pe 16 februarie de Kremlin. Oamenii au adus flori și portretul lui Navalnîi. Corespondentul NM Denis Borșevici transmite live de la fața locului.

Precizăm că Alexei Navalnîi, care era deținut într-o închisoare din Siberia, din motive politice, a fost declarat mort pe 16 februarie. Potrivit autorităților ruse, politicianul s-ar fi simțit rău, imediat după ce s-a întors în celulă după o plimbare afară. Soția lui Navalnîi, Iulia Navalnaya a venit cu o reacție în timpul Conferinței de Securitate de la Munchen, Germania, acolo unde a aflat despre vestea morții soțului său. Iulia Navalnaya a declarat că nu știe dacă să creadă informațiile furnizate de autoritățile ruse. Navalnaya a adăugat că, în cazul în care soțul său într-adevăr a decedat, președintele Rusiei și anturajul său, pe care i-a învinuit că l-au omorât, vor fi trași la răspundere.

Moartea lui Navalnîi a fost comentată, între timp, atât la Chișinău, cât și în întreaga lume. Liderii UE și politicienii moldoveni consideră că opozantul rus a fost omorât, iar de vină ar fi regimul de la Moscova, în frunte cu Vladimir Putin. Detalii – AICI. Mesaje au fost transmise inclusiv de președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean. Cei doi oficiali susțin că decesul lui Navalnîi este „o reamintire a opresiunii regimului asupra opoziției” și că Moldova, dar și întreaga lume, „trebuie să continue să reziste brutalității Kremlinului și să apere valorile democratice”.

Precizăm că Alexei Navalnîi avea doar 47 de ani. Vezi cine era Alexei Navalnîi și de ce a fost declarat principalul opozant rus AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: