VIDEO Partidul ȘOR și PCRM au protestat la MAI. Au cerut demisia ministrului 
Full Article 3 minutes read

VIDEO Partidul ȘOR și PCRM au protestat la MAI. Au cerut demisia ministrului 

Susținătorii Partidului „ȘOR” și a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova au protestat, pe 23 iunie, la Ministerul Afacerilor Interne. Manifestanții au cerut demisia ministrului Ana Revenco, menționând că pe 19 iunie oamenii legii „au încălcat dreptul cetățenilor la libertatea de exprimare”.

„Rușine”, „Demisia” – au scandat manifestanții.

„Noi cerem demisia Anei Revenco și tuturor polițiștilor care au încălcat legea pe 19 iunie. Astăzi, fracțiunea noastră va depune plângeri din partea deputaților noștri la Procuratura Generală dar și la alte organe”, a anunțat deputata Partidului „ȘOR”, Maia Sandu.

De menționat că pe 23 iunie, fracțiunea Partidului „ȘOR” a solicitat audierea în plen a ministrului de Interne, Ana Revenco, și a prim-ministrului Natalia Gavrilița „pentru a oferi explicații privind comportamentul polițiștilor în timpul evenimentelor de duminică, 19 iunie”. Propunerea a fost respinsă.

Amintim că pe 19 iunie, Partidul Șor a organizat o acțiune de protest în Piața Marii Adunări Naționale împotriva guvernării. În aceiași zi, urma să aibă loc organizat de activistul Veaceslav Valico, la care ar fi urmat să evolueze artistul Morgenshtern. Ulterior, interpretul a renunțat la ofertă, îndemnându-și fanii să stea acasă, dând de înțeles că organizatorii ar fi persoane dubioase. În locul lui Morgenshtern, la Chișinău au ajuns alți interpreți ruși, inclusiv Filip Kirkorov. Câteva ore mai târziu, Valico a anunțat că și Egor Kreed va evolua la Chișinău, însă mai sunt așteptați și alți artiști, fără a oferi vreun nume. În seara de 19 iunie, Egor Kreed a anunțat că nu va mai participa la concert.

Pe 19 iunie, Veaceslav Valico a acuzat partidul de guvernare că sabotează desfășurarea evenimentului și că nu este lăsat să instaleze scena și toaletele ecologice.

Ulterior, acesta a fost susținut de către deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber, care la rândul său a organizat un protest în Piața Marii Adunări Naționale, la care au fost aduși, în mod organizat, câteva mii de participanți.

În timpul manifestanției, parlamentara a propus oamenilor să protesteze la Comisariatul de poliție din centrul capitalei. Acolo, aceasta a anunțat că poliția a oprit camionul în care se afla tehnica pregătită pentru desfășurarea concertului. În final, concertul nu a mai avut loc.

Inspectoratul General al Poliției a respins acuzațiile cu privire la presupusa sabotare a protestului, iar PAS a refuzat să comenteze acuzațiile lui Valico și ale Partidului „ȘOR”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: