Locuitorii din Vulcănești și-au spus off-ul: Vor alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. Ce îi nemulțumește?
Full Article 3 minutes read

Locuitorii din Vulcănești și-au spus off-ul: Vor alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. Ce îi nemulțumește?

Protest la Vulcănești. Zeci de persoane au ieșit în stradă pentru a cere demisia „imediată” a președintei Maia Sandu și a guvernării. Nemulțumiți de tarifele în creștere, manifestanții au solicitat alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. La protest a fost surprins și deputatul BCS, Bogdan Țîrdea. „Jos guvernarea!”, „Jos Maia Sandu”, „Jos Gavrilița”, „Rusia e cu noi” – a scandat mulțimea. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernare, Adriana Vlas, a acuzat opoziția de manipulare. Potrivit ei, forțele politice din opoziție se folosesc de „situația grea din țară” pentru a câștiga capital politic.

„Vedeți cum prețurile cresc în fiecare zi anume din cauza acestei guvernări. Cred că au un scop – de a distruge Moldova.  Trebuie să ne expunem nemulțumirea. Trebuie să fim uniți”, a declarat unul dintre protestatari.

„Ne-au adus în stare să ne adunăm, să vorbim despre rău, pentru că azi practic nu avem ce vorbi de bine în această țară. Ne-au adus la foamete și fac totul ca să trăim cu fiecare zi tot mai rău. Nu trebuie să tăcem. Trebuie să cerem și să cerem, iar dacă nu ne vor auzi, vom cere demisia. Jos Maia Sandu!”, a scandat un alt protestatar.

„Cum să trăim mai departe? Cum să trăim cu aceste salarii, în condițiile în care inflația a ajuns aproape 30%, gazul s-a scumpit, lumina s-a scumpit? Eu îmi iubesc țara, vreau să locuiesc aici, dar PAS și Maia Sandu ne obligă să plecăm din țară. Dacă nu puteți face în așa fel încât oamenii să trăiască mai bine, dați-vă demisia”, spune unul dintre manifestanți.

La manifestație a fost surprins și deputatul socialistul Bogdan Țîrdea. Potrivit lui, PAS se face vinovată de „sărăcirea poporului”. „Peste 7% din moldoveni suferă de foamete. Indicele a crescut de 5 ori mai mult decât în Europa. Asta în doar un an de zile. Dar ce va fi mai departe?”, se întreabă Țîrdea.

Oamenii spun că vor ieși în stradă până când guvernarea va demisiona benevol.

„Nu este ultimul miting. Vom continua până când guvernarea va conștientiza că nu a făcut nimic bun și va demisiona benevol, anunțând alegeri anticipate”, a declarat un alt manifestant.

Contactată de NM pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a acuzat opoziția „manipulare”. „Toți oamenii au dreptul sa protesteze, dar din păcate opoziția care a sărăcit țara ani de zile manipulează cu opiniile cetățenilor și se folosește de situația grea din țară și din lume pentru a câștiga capital politic”, a declarat Adriana Vlas.

De menționat că nemulțumiți de politicile guvernării, astăzi, 30 iulie, au ieșit în stradă și locuitorii municipiului Orhei. Manifestanții au cerut demisia guvernării, pe care au acuzat-o de politici defectuoase ce au dus la sărăcirea poporului. Contactată de NM, Adriana Vlas a acuzat Partidul „ȘOR” de manipulare. Potrivit ei, prin organizarea protestelor membrii formațiunii politice au drept scop, de fapt, să evite, pe toate căile disponibile, justiția.  


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: