Macron, prima reacție după filmulețul viral în care ar fi fost pălmuit de soția sa: „Glumeam”

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a comentat videoclipul în care apare primind o palmă de la soția sa. El a confirmat că înregistrarea este reală, însă susține că a fost înțeleasă greșit. Președintele francez a explicat gestul lui Brigitte ca fiind o joacă între soți.

Aflat luni la Hanoi, capitala Vietnamului, Emmanuel Macron a dezmințit orice „scenă domestică” între el şi soţia sa: „Mă contram sau, mai degrabă, glumeam cu soția mea. A fost un fleac”, a declarat Emmanuel Macron jurnaliștilor.

El a spus că nu este pentru prima dată în ultimele săptămâni când conținutul unor videoclipuri cu el este denaturat.

Imaginile filmate duminică seara de agenția americană Associated Press pe aeroportul din Hanoi, Vietnam, arată ușa avionului președintelui deschizându-se și silueta lui Emmanuel Macron în cadru, încă în interiorul aeronavei. În acel moment, în cadrul ușii apare brațul soției, care lovește ușor fața președintelui. Macron pare surprins, dar se întoarce rapid pentru a saluta către camera de luat vederi.

Imaginea a circulat rapid pe rețelele sociale în cursul nopții, în special pe conturi care sunt de obicei ostile lui Emmanuel Macron, scrie AFP.

Élysée a negat inițial veridicitatea imaginilor, înainte ca acestea să fie autentificate. O persoană apropiată președintelui a vorbit apoi despre o banală „ceartă” de cuplu.

„A fost un moment în care președintele și soția sa s-au relaxat înainte de începerea călătoriei, tachinându-se reciproc”, a comentat în cele din urmă anturajul lui Emmanuel Macron, luni, potrivit AFP.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

R. Moldova va avea un centru național de management al crizelor: Parlamentul a dat undă verde proiectului

În Moldova va fi înființat Centrul Național de Management al Crizelor. Parlamentul a votat, în lectura a doua, proiectul de lege privind managementul situațiilor de criză, care stabilește crearea acestui centru. Instituția va coordona toate măsurile de prevenire, pregătire, intervenție și recuperare în situații de criză, la nivel național.

Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și elaborat de un grup de parlamentari PAS, stabilește modul în care autoritățile, instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și operatorii economici vor colabora în gestionarea integrată a crizelor.

Centrul Național de Management al Crizelor va activa sub conducerea Prim-ministrului și va avea rolul de a coordona toate acțiunile în caz de criză. În paralel, va fi creată și Comisia Națională de Management al Crizelor, alcătuită din premier, șeful Centrului, conducători ai operațiunilor, miniștri și alți responsabili, în funcție de tipul crizei.

Legea introduce și alte măsuri noi, printre care crearea registrului național al riscurilor, instituționalizarea Centrelor Operaționale de Coordonare pentru gestionarea crizelor şi a punctelor de contact 24/7. Totodată, documentul prevede elaborarea unui Plan Național de Management al Crizelor, obligatoriu pentru toate instituțiile implicate.

O altă prevedere este regimul stării de alertă, care va permite instituirea unor măsuri restrictive temporare, în condiții de legalitate și proporționalitate, pentru a limita efectele crizelor.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 septembrie 2025.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: