MAE din România recomandă cetățenilor să evite deplasările în Ucraina
Full Article 2 minutes read

MAE din România recomandă cetățenilor să evite deplasările în Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România a anunțat ieri, 12 februarie, că a ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina și recomandă cetățenilor români să nu călătorească în această țară, întrucât „există factori de risc”, iar celor care sunt deja în Ucraina li se cere să se gândească dacă este absolut necesar să rămână.

Conform nivelului de alertă actual, MAE din România recomandă cetățenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina și manifestarea unei atenții deosebite. La fel, MAE recomandă cetățenilor români aflați pe teritoriul Ucrainei să reevalueze necesitatea de a rămâne pe teritoriul acestui stat.

Ministerul recomandă ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea și în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk și Lugansk, precum și în zona de frontieră a Ucrainei cu Federația Rusă și Belarus, reamintind că situația de securitate se menține „tensionată și fluidă”.

MAE mai precizează că au fost luate toate măsurile privind repatrierea pe bază voluntară a membrilor de familie ai personalului diplomatic și consular din cadrul misiunilor diplomatice și consulare ale României din Ucraina, procesul de repatriere a acestora fiind la acest moment finalizat în ce privește Ambasada României la Kiev și Consulatul General al României de la Odessa.

Totodată, MAE a luat decizia retragerii personalului diplomatic și consular neesențial de la misiunea diplomatică și o parte a oficiilor consulare din Ucraina, informează un comunicat.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: