MAEIE confirmă convocarea lui Lilian Darii la Ministerul rus al Afacerilor Externe
Full Article 1 minutes read

MAEIE confirmă convocarea lui Lilian Darii la Ministerul rus al Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene confirmă convocarea ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă la Ministerul rus al Afacerilor Externe și exprimarea unui protest în legătură cu „mitingul de la Ambasada Rusiei la Chișinău din 24 martie.

În acest context, MAEIE menționează că autoritățile au întreprins toate măsurile stipulate în Convenția de la Viena care se referă la siguranța sediului misiunii diplomatice.

„Totodată, subliniem că legislația Republicii Moldova garantează drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Reiterăm apelul autorităților la necesitatea păstrării calmului și coeziunii sociale”, menționează Ministerul de Externe.

Pe 24 martie, în fața Ambasadei Federației Ruse din Chișinău s-a desfășurat un protest față de războiul din Ucraina. Participanții au adus pancarte cu mesaje precum „Nu războiului”, „Putin ucide copii”, „Ucraina, te iubesc”.

Activiștii au adus și coroane, dar și o păpușă împăiată care l-ar înfățișa pe președintele rus, Vladimir Putin. Manifestații de acest fel se desfășoară zilnic în fața misiunii diplomatice, de la începutul invaziei în Ucraina, pe 24 februarie.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: